Μαυροβούνιο: Προς νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση

Ακόμη μια βαλκανική χώρα, το Μαυροβούνιο ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη.

Η πρωτοβουλία των Σοσιαλδημοκρατών της χώρας για νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης υποστηρίζεται επίσης από το Κόμμα Γέφυρα του πρωθυπουργού Dritan Abazovic και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο συμμετέχει στον ίδιο συνασπισμό.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της μικρής χώρας των περίπου 620 χιλιάδων κατοίκων, οι Σοσιαλδημοκράτες θα παρουσιάσουν σύντομα το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για το λάδι κάνναβης που προορίζεται για ιατρική χρήση.

Βουλευτές της URA τάχθηκαν υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι αυτό βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της κάνναβης για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, ενώ ενάντιο στην πρόταση είναι το Βοσνιακό κόμμα, το οποίο αρχικά ζητά «ευρύ διάλογο».

Το Μαυροβούνιο έχει ακτές στην Αδριατική θάλασσα στα νοτιοδυτικά και συνορεύει με την Κροατία στα δυτικά, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα ανατολικά και την Αλβανία στα νότια.

Στην γειτονιά του μόνο η Βόρεια Μακεδονία έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς. Ενώ και η Αλβανία εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο μετά τα αποτελέσματα της Εθνικής Διαβούλευσης.

Πηγή: YouMaySay…