McGill University: Δίπλωμα Καλλιέργειας Κάνναβης

Ένα από τα αρχαιότερα και φημισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα του Καναδά, το Mc Gill University που βρίσκεται στο Μόντρεαλ και ιδρύθηκε το 1821, έχει δε στο έμβλημά του τη ρήση «μέσω της εργασίας, τα πάντα αυξάνονται και αναπτύσσονται», συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα σπουδών του την καλλιέργεια της κάνναβης.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τη μεθεπόμενη εκπαιδευτική περίοδο και σε αυτά θα διδάσκουν εκτός από τους μόνιμους επιστήμονες και συνεργάτες του Πανεπιστημίου και εμπειρικοί καλλιεργητές του φυτού.

Αυτό που συμβαίνει σε επίπεδο αγροτικών-γεωπονικών σπουδών είναι μοναδικό» λέει η Anja Geitmann, η Πρύτανης του τομέα  Αγροτικών και Περιβαλλοντικών Μελετών του Πανεπιστημίου σε συνέντευξή της στο CBC Montreal.

έχουμε ξαφνικά έναν εντελώς νέο γεωπονικό τομέα ο οποίος δημιουργείται από το μηδέν

«Στόχος του Πανεπιστημίου μας είναι να δημιουργήσουμε πλήρως καταρτισμένους επιστήμονες των οποίων οι γνώσεις θα αξιοποιηθούν άμεσα από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης, η οποία θα χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες μέσα τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνει η Πρύτανης.

 

Η κ. Anja Geitmann, Πρύτανης του τομέα  Αγροτικών και Περιβαλλοντικών Μελετών του Πανεπιστημίου

 Για να παρακολουθήσει κάποιος τον σχετικό κύκλο σπουδών στο Mc Gill και να αποκτήσει το σχετικό δίπλωμα, θα πρέπει να έχει ήδη ένα πτυχίο (επίπεδο bachelor) σχετικό με τη γεωπονία ή τις περιβαλλοντικές επιστήμες, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Καναδέζικου CBC «οι παράγοντες τις αγοράς της κάνναβης, αναμένουν πως και πως τους πρώτους ειδικευμένους απόφοιτους καθώς οι ανάγκες σε ειδικευμένους επιστήμονες, είναι ιδιαίτερα μεγάλες».