Μια βόλτα στις φυτείες κάνναβης της Ελλάδας

O Ελληνικός  νόμος επιτρέπει εδώ και τέσσερα χρόνια την καλλιέργεια «βιομηχανικής κάνναβης», της κάνναβης δηλαδή που περιέχει τόσο χαμηλές ποσότητες της δραστικής ψυχοτρόπου ουσίας THC που όπως λένε οι καλλιεργητές «ακόμη κι αν κάπνιζε κανείς ένα τηλεγραφόξυλο δε θα αισθάνονταν κάποια επίδραση».

Τα πρώτα χρόνια οι καλλιέργειες ήταν πειραματικές, μετά την πρόσφατη όμως ανακοίνωση της Πολιτείας σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη και την εν δυνάμει εναρμόνιση της Ελλάδας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, πολλοί αγρότες περιμένουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να φυτέψουν στα χωράφια τους και κάνναβη που θα προορίζεται για ιατρική χρήση.

Ακολουθεί μια βόλτα με βίντεο και εικόνες σε μερικές από τις εγχώριες καλλιέργειες  στην Τρίπολη, τη Μαγνησία, το Κιλκίς και τον Έβρο όπου κάτω από τον «θαυματουργό ελληνικό ήλιο» τα φυτά αυτές τις ημέρες θεριεύουν.

Το Καννάβι στην Τρίπολη…

Από την καλλιέργεια που κάνει Το Καννάβι στην Τρίπολη σε συνεργασία με μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής.

“Φέτος επιλέξαμε το οροπέδιο της Τρίπολης” λέει ο Αργύρης Μουντζούρης, μέλος του συνεταιρισμού Το Καννάβι “γιατί είναι η μοναδική περιοχή της Ευρώπης που υπήρχε τα παλιότερα χρόνια καλλιέργεια για το άνθος της κάνναβης”.

«Στις αρχές του αιώνα το άνθος της κάνναβης καλλιεργούνταν για την παρασκευή χασίς, οπότε επέλεγαν ποικιλίες που έδιναν ψηλό THC, έχουμε όμως την βεβαιότητα ότι και οι ποικιλίες με χαμηλό THC θα είναι πλούσιες στα υπόλοιπα φαρμακευτικά συστατικά του φυτού» συμπληρώνει ο κ. Μουντζούρης.

 Στην καλλιέργεια της Τρίπολης, γίνεται καταγραφή όλων των δεδομένων με βάση πρωτόκολλο παρακολούθησης του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Στόχος για Το Καννάβι είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων που θα είναι χρήσιμη σε μελλοντικούς καλλιεργητές.

Η Kannabio σε Μαγνησία και Κιλκίς

Θεαματική η βλάστηση στο χωράφι του συνεταίρου της Kannabio, Παρμενίωνα Γάτου, στην Κοκκίνα Μαγνησίας. Στην μία φωτογραφία τα φυτά είναι σημερινά και στην άλλη πριν από ενάμιση μόνο μήνα στο ίδιο χωράφι.

Από την καλλιέργεια της παραγωγού βιολογικών αρωματικών φυτών κ. Γεωργίας Καραγιάννη, συνεργάτη της Kanabio, στο Κιλκίς.

Εικόνα από την περσινή σοδειά της Kannabio «Ποτίζοντας με πανσέληνο»

Και τα φυτά στο φως της ημέρας

…και Ο Θεογένης στον Έβρο

Ο Σπύρος Δέδογλου της Θεογένης Κοιν.Σ.Επ μιλάει για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στο Τυχερό Σουφλίου σε συνέντευξη του στη Δέλτα Τηλεόραση.

Δηλώνει πως υπάρχει σταδιακή αύξηση των στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν φέτος και οι προοπτικές για την εκμετάλλευση τους από φαρμακευτικές εταιρείες είναι ευοίωνες για την επόμενη χρονιά. «Να λυθεί» λέει «πρώτα το θέμα του νόμου και να δούμε του χρόνου».

Πληροφορίες Διαβάστε Περισσότερα:

Kannabio

Το Καννάβι

Θεογένης ΚοινΣεπ

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους από Το Καννάβι και την Cannabio που μας παραχώρησαν τις φωτογραφίες τους για το άρθρο.

Στην κεντρική φωτό του θέματος ο Παρμενίων Γάτος στην καλλιέργειά του στην Κοκκίνα Μαγνησίας. «Ο καλός αγρότης Κάνναβης είναι πάντα ένας χαρούμενος αγρότης».