Μηχάνημα αυτόματου στριψίματος τσιγάρων κάνναβης || Βίντεο

Η εταιρεία The Cannabists Medical Group που δημιουργεί «το θαύμα του στριψίματος» δημιουργήθηκε το 2017  από τους Sayed Amir Karim, και Argun Ezer και τα μηχανήματά της επιτρέπουν στον καταναλωτή να επιλέξει διάμετρο του τσιγάρου του και αναλογία των υλικών που θα προσθέσει σε αυτό με μεγάλη ακρίβεια.

Δεν πρόκειται όμως για το «εργαλείο του τεμπέλη» ή τουλάχιστον όχι μόνο για αυτό, μιας και το μηχάνημα προορίζεται να βοηθάει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν μόνοι τους ένα τσιγάρο γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης των χεριών. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο στην εξέλιξή του θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα να ελέγχεται μέσω της φωνής του χρήστη και μέσω μιας εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, θα συγκεντρώνει στοιχεία και δεδομένα από τις ποιότητες, τις ποικιλίες και τις ποσότητες του φυτού που χρησιμοποιήθηκαν κάθε φορά ώστε να προσφέρει στη συνέχεια και τα αναγκαία στατιστικά για πιθανές επιστημονικές έρευνες που θα αφορούν στις ποικιλίες του φυτού και την επίδρασή τους στην υγεία όσων τις χρησιμοποίησαν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Για την ώρα οι δημιουργοί της ετοιμάζονται να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό ζητώντας οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματός τους μέσω της πλατφόρμας Kick Starter από όπου θα μπορεί κανείς να παραγγείλει και τις συσκευές καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο υπό μορφή ενίσχυσης.