Μιλάνο: Νομιμοποίηση της κάνναβης προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα 630.000 πολιτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης, η συζήτηση στη γειτονική χώρα κάθε άλλο παρά έχει κοπάσει καθώς οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης του φυτού συνεχίζουν να επιμένουν:

Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων εντάχθηκε στην ατζέντα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μιλάνου το ψήφισμα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης

Στη θυελλώδη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο της ιστορικής πόλης που αποτελεί το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Ιταλίας, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Μπαρμπέρη να αναλάβει δράση ώστε να προωθηθεί στη Βουλή της χώρας νόμος που θα νομιμοποιεί την παραγωγή και κατανάλωση της κάνναβης και των παραγώγων της.

Η απόφαση βέβαια δεν ήταν ομόφωνη. Κατά τη συζήτηση μάλιστα, η σύμβουλος της Λέγκας του Βορρά κ. Ντέμπορα Τζιοβανάτι δήλωσε ότι «το μήνυμα της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης δεν πρέπει να περάσει», και ζήτησε από τους συναδέλφους της να κάνουν ένα τεστ ελέγχου χρήσης παράνομων ουσιών, το λεγόμενο «τεστ μαλλιών», ώστε να αποδειχθεί ότι δεν βρίσκονται «υπό την επήρεια» ενώ ψηφίζουν.

Η πληρωμένη απάντηση βέβαια δεν άργησε να έρθει, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκ των υπογραφόντων της πρότασης κ. Ντανιέλ Ναούμ, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος, σε μια κίνηση πολιτικής ανυπακοής, να καπνίσει ένα τσιγάρο στο Palazzo Marino, στο κέντρο του Μιλάνου, κι έπειτα να προσφέρει μια τούφα απ’ τα μαλλιά του στην κυρία Τζιοβανάτι.

Πηγή: You May Say…