«Μπαφιάσαμε» ανακρίβειες και χυδαία στερεότυπα

Το πρόσφατο άρθρο του Πρώτου Θέματος για το φεστιβάλ «Yes We Can-nabis», που κάνει λόγο για «χούντα με φούντα» μεταχειρίζεται τον πουριτανισμό για να απαξιώσει την  καλλιέργεια και μεταποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα και την ευρύτερη ατζέντα που έχει ανοίξει.

Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της χαρακτηρίζει «παραληρηματικό» και «μνημείο χυδαιολογίας» το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη, του αποδίδει το ρόλο του «ιερού εξεταστή» και υπενθυμίζει τη συμβολή του στην «κανονικοποίηση» της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Αρκεί κανείς να δει πόσες χώρες έχουν προχωρήσει πλέον στην απελευθέρωση της φαρμακευτικής και κλωστικής κάνναβης, αλλά και ποια τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης της ευφορικής κάνναβης στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Επιπλέον εστιάζει επιτηδευμένα και υπερβολικά στην ευφορική κάνναβη και προτάσσει αναχρονιστικά στερεότυπα προκειμένου να αποκρύψει την ουσιαστική συζήτηση για τη φαρμακευτική και κλωστική κάνναβη και την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική τους. Ήδη προσελκύουν διεθνές ενδιαφέρον και επενδύσεις.

Η παρελκυστική τακτική και η χυδαιότητα ενάντια στην κάνναβη δεν οφείλεται στην υποκριτική υπερσυντηρητική εμμονή αλλά σε ένδεια επιχειρημάτων και πολιτική σκοπιμότητα απέναντι σε μια κυβερνητική ατζέντα. Εκφράζει το φόβο ενός κατεστημένου που αναδείχτηκε με θαλασσοδάνεια και «αέρα» απέναντι σε οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και καινοτομία.

Πηγή: TVXS