Μπέρμπον… αναβαθμισμένα με κάνναβη

Η εταιρεία Sono 1420, δημιούργημα του πρώην διευθυντή της εταιρείας φαρμακευτικής κάνναβης CuraLeaf, δημιουργεί ουίσκυ και τζιν εμπλουτισμένα με σπόρους και άνθη κλωστικής κάνναβης.

Ο κ. Ted Dumbauld είδε την ευκαιρία της δημιουργίας μιας εντελώς νέας κατηγορίας ποτών με ιστορικό όνομα: Το «1420» προέρχεται από την απόφαση για λήξη της ποτοαπαγόρευσης το 1919, απόφαση η οποία κατέληξε στη Γερουσία με σκορ 14 κατά της λήξης και 20 υπέρ αυτής.

Τα ποτά παρασκευάζονται στο Norwalk του Αμερικανικού Connecticat και μπορεί κανείς να τα βρει σε εστιατόρια και κάβες της Πολιτείας, στόχος τους όμως είναι να κατακτήσουν ολόκληρη την Αμερική και τον κόσμο.

«Το προκλητικό αυτό πνεύμα, ζει στις μέρες μας», γράφει η διαφήμιση της εταιρείας, προβάλλοντας και το φύλλο της εφημερίδας του 1919 με την ιστορική απόφαση των γερουσιαστών υπέρ της λήξης της ποτοαπαγόρευσης.

Τα δύο ουίσκι της σειράς, παρασκευάζονται από σιτηρά και κάνναβη και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια.

Το 1420 BBN είναι στην πραγματικότητα ένα μπέρμπον, δεν μπορεί όμως να ονομαστεί επισήμως έτσι μιας και η κυβέρνηση απαγορεύει τον σχετικό χαρακτηρισμό λόγω της ύπαρξης κάνναβης σε αυτό. Προέρχεται από 75% καλαμπόκι, 15% σίκαλη και 10% αλεσμένο σπόρο κάνναβης και οι κριτικές αναφέρουν ότι έχει γεύση «λουλουδάτη με τόνους αγιοκλήματος και νότες αποξηραμένων φρούτων όπως το κεράσι».

Το 1420 Hemped Rye Whisky, είναι παρασκευασμένο από 75% σίκαλη, 15% καλαμπόκι και 10% αλεσμένο σπόρο κάνναβης, και οι ειδήμονες λένε ότι έχει μυρωδιές πιπεριού, μελίρρυτο χαρακτήρα και έντονο άρωμα κανέλας.

Τα εμπλουτισμένα με κάνναβη τζιν της σειράς είναι τρία: το Sindica Bangtail Navy Strength, το  Sindica Skysail  και το Sindica Midnight New American Gin, δεν περιέχουν γλουτένη και υπόσχονται με τη σειρά τους εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα.