Νέα έρευνα: «Με κάθε δολάριο αγορών νόμιμης κάνναβης, μειώνονται κατά 84 σεντς οι πωλήσεις αλκοόλ»

Απευθείας σύνδεση των πωλήσεων της κάνναβης με εκείνες του αλκοόλ οι οποίες όπου εμφανίζεται η κάνναβη μειώνονται, υποδεικνύει με σαφήνεια η έρευνα του κ. Armstrong που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Health Policy τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα αφορά σε δεδομένα πωλήσεων της νόμιμης φαρμακευτικής κάνναβης του Καναδά, καθώς εάν κανείς αναζητήσει τη συσχέτιση μεταξύ πωλήσεων αλκοόλ και κάνναβης γενικώς (ιατρικής, ευφορικής, νόμιμης και παράνομης) τα στοιχεία γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά:

Ενώ η έρευνα του Καναδού κ. Armstrong δείχνει μείωση των πωλήσεων αλκοόλ κατά 1,8% κατά την τετραετία 2015-2018 «λόγω φαρμακευτικής κάνναβης», η έρευνα  του Αμερικανού κ. Miller που καταγράφει την ίδια χρονική περίοδο τα δεδομένα της Ουάσινγκτον και συμπεριλαμβάνει και την αγορά ευφορικής κάνναβης,  υποδεικνύει μείωση των πωλήσεων αλκοόλ κατά 15%.

Σύμφωνα με την πρόσφατη πάντως Καναδική έρευνα, για κάθε καναδέζικο δολάριο που δαπανάται σε αγορά φαρμακευτικής κάνναβης οι μειώσεις πωλήσεων αλκοόλ μειώνονται από 74 έως 84 σεντς.

Kαι καθώς στη χώρα η κάνναβη είναι νόμιμη και για ευφορική χρήση από το 2018, η συζήτηση ακόμη και για μείωση της φορολόγησης του αλκοόλ ώστε η σχετική βιομηχανία να μειώσει τις επερχόμενες οικονομικές ζημιές δείχνουν να ξεκινούν μόλις.

Πηγή: You May Say…