Νέα προϊόντα της L’Oréal με επίκεντρο την κάνναβη

«Το Επανορθωτικό Έλαιο Προσώπου Garnier bio Hemp είναι εμπλουτισμένο με Βιολογικό Έλαιο Σπόρου Κάνναβης και Βιταμίνη Ε. Επανορθώνει τα σημάδια του στρες, ενυδατώνει και γεμίζει τις λεπτές γραμμές»… Έτσι περιγράφει η Garnier της L’Oréal το νέο προϊόν της που βασίζεται στην κάνναβη.

Όπως γράφει το free press περιοδικό You May Say… πρόκειται για ένα από τα πρώτα της σειράς Green Science και του προγράμματος «L’Oréal for the future» που παρουσίασε ο Jean Paul Agon, Chairman και CEO του πολυεθνικού κολοσσού L’Oréal στην διεθνή ψηφιακή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2020.

Εμβληματική η κάνναβη στην εκστρατεία Green Science της L’Oréal

Τα προϊόντα διαφημίζονται ήδη στην Ελλάδα δημιουργώντας νέα δεδομένα στην εγχώρια «αγορά της κάνναβης» η οποία διευρύνεται με ταχύτητα. Η είσοδος άλλωστε στην αγορά των νέων προϊόντων με κάνναβη της Garnier έρχεται ταυτόχρονα με την προώθηση του νέου αναψυκτικού της ΕΨΑ του οποίου διαφημίσεις έχουν ήδη «ντύσει» λεωφορεία της Αθήνας.

Η L’Oréal είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων ομορφιάς παγκοσμίως και ηγέτης της Γαλλικής αγοράς και η στροφή της στο μάρκετινγκ που σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι ενδεικτική της διεθνούς τάσης της βιομηχανίας καλλυντικών και όχι μόνο.

Το «πράσινο πρόγραμμα» της L’Oréal

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, όραμα της L’Oréal είναι να μετασχηματίσει το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί και να συνεισφέρει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Ένα μεγάλο στοίχημα άλλωστε σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας αποτελεί και η εκπαίδευση των ίδιων των καταναλωτών, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία όσον αφορά τη χρήση των προϊόντων.

Οι στόχοι του προγράμματος για τη δεκαετία 2020-2030

o       Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

o       Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές, είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.

o       Μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.