Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν: Περισσότεροι από 800 χιλιάδες οι Αμερικανοί που λαμβάνουν κάνναβη για ιατρική χρήση

Μια πρόσφατη έρευνα που αφορά σε ανάλυση στοιχείων που προέρχονται από τις Αμερικανικές Πολιτείες στις οποίες η χορήγηση κάνναβης για ιατρικούς λόγους είναι νόμιμη, υποδεικνύει ότι περισσότεροι από 800 χιλιάδες είναι οι Αμερικανοί που λαμβάνουν «φαρμακευτική κάνναβη», χωρίς μάλιστα να καταμετρώνται σε αυτούς εκείνοι που κατοικούν στην Καλιφόρνια και το Μέιν, δύο Πολιτείες στις οποίες δεν απαιτείται εγγραφή του ασθενούς σε κάποιο πρόγραμμα για να λάβει  κάνναβη.

Μάλιστα το 85% από αυτούς λαμβάνει κάνναβη για συμπτώματα και ασθένειες για τις οποίες η χρήση της ενδείκνυται και σύμφωνα με τις υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες.

Η ανάλυση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health Affairs. Αν και δεν εξέτασε τα αποτελέσματα από τη χρήσης της κάνναβης, συσχέτισε τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το φυτό με τις επιστημονικές έρευνες που το προτείνουν.  Και τα αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η πλειοψηφία των ασθενών χρησιμοποιεί την κάνναβη για λόγους για τους οποίους η επιστήμη έχει ισχυρές αποδείξεις

…δήλωσε σχετικά The Associated Press ο Kevin Boehnke υπεύθυνος εκ μέρους του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την έρευνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των 730.000 λόγων που αναφέρθηκαν για τη χρήση της κάνναβης ως φαρμάκου, αφορούσαν στην αντιμετώπιση του χρόνιου  πόνου. γεγονός που δημιουργεί πλέον ισχυρότατες ελπίδες να ξεπεράσει η χώρα τη θανατηφόρο κρίση των οπιοειδών από την οποία θρηνεί περισσότερους από 30 χιλιάδες θανάτους ετησίως.

Η ανάλυση αποκαλύπτει επίσης ότι η Αλάσκα, το Κολοράντο, η Νεβάδα και το Όρεγκον είδαν μια πτώση του καταγεγραμμένου αριθμού των ασθενών που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη μετά από τη νομιμοποίηση σε αυτές τις Πολιτείες της χρήσης του φυτού για ευφορικούς σκοπούς. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα έχουμε ακόμη ακριβέστερα στοιχεία που αφορούν στην ιατρική χρήση του φυτού μιας και όπου αυτό νομιμοποιείται πλήρως αυξάνεται και η αξιοπιστία των στοιχείων της χρήσης του για ιατρικούς σκοπούς.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 800.000 εγγεγραμμένοι ασθενείς σε νόμιμα προγράμματα ιατρικής κάνναβης που λειτουργούν σε 19 Πολιτείες των ΗΠΑ. Ενώ στο ήδη μεγάλο αυτό νούμερο δεν περιλαμβάνονται η Καλιφόρνια και το Μέιν όπου δεν απαιτείται εγγραφή του ασθενούς σε κάποιο πρόγραμμα για να λάβει  κάνναβη.

Κάποιες εκτιμήσεις που περιλαμβάνουν και αυτές τις δύο Πολιτείες υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν την κάνναβη ως φάρμακο μπορεί να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Associated Press  / Leafly / Health Affairs

Η κάνναβη «φάρμακο» στην επιδημία των οπιοειδών και το χρόνιο πόνο

Έρευνα: Σχεδόν το 100% των ασθενών εγκαταλείπει τα οπιοειδή παυσίπονα για την κάνναβη

Medical Cannabis Laws and Opioid Analgesic Overdose Mortality in the United States, 1999-2010

Is Marijuana Really a ‘Gateway