Νόμιμα στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων τα βρώσιμα προϊόντα κλωστικής κάνναβης

Ή πιο σωστά… νόμιμα πλέον τα σχετικά προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών, μιας και τα προερχόμενα από την Ευρώπη ήταν ήδη νόμιμα.

Με την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά σε ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ή αύριο, ρυθμίζεται η νομιμότητα των βρώσιμων προϊόντων που περιλαμβάνουν κάνναβη με χαμηλή περιεκτικότητα (μικρότερη του 0,2%) σε τετραϋδροκανναβινόλη-THC. Μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας αναμένονται και οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει αφενός να εναρμονίζεται η χώρα μας με τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφετέρου να παίρνει τέλος η ταλαιπωρία των Ελλήνων παραγωγών κλωστικής κάνναβης οι οποίοι μέχρι πρότινος βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να κυκλοφορούν προϊόντα που ήταν σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα των Ευρωπαϊκών νόμων αλλά όχι και με το γράμμα του ελληνικού νόμου…

Την τροπολογία μπορείτε να τη δείτε και να τη μεταφορτώσετε εδώ.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτήν λήγει και το τυπικό θέμα των εγκρίσεων της χρήσης γης που αφορούν στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.