Νόμιμη η ευφορική χρήση κάνναβης || Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ιστορική τροπολογία

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η κυβέρνηση ψήφισε πριν λίγες ώρες την αποκαλούμενη «Δέσμη Μέτρων Μεταβατικής Ένταξης της Ελλάδας στον Άξονα των Προοδευτικών Χωρών» η οποία περιλαμβάνει σειρά διατάξεων με καινοτόμο προσανατολισμό.

Μεταξύ αυτών και η τροπολογία 420 με την οποία:

επιτρέπεται εφεξής στην ελληνική επικράτεια η ευφορική χρήση του φυτού της κάνναβης

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης πριν λίγο (μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ), οι Έλληνες πολίτες είναι πλέον ελεύθεροι να καλλιεργούν έως 4 γλάστρες κάνναβης ανά άτομο, ενώ όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν την κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς θα πρέπει να εγγραφούν σε ειδικό μητρώο ασθενών αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να καλλιεργούν έως και τον διπλάσιο αριθμό φυτών.

Στην ίδια τροπολογία περιγράφονται και τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσια υγείας σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με αυτά, η χρήση κάνναβης θα διέπεται εφεξής από τα ίδια μέτρα με τα οποία διέπεται η πώληση αλκοόλ (απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους, απαγόρευση διαφήμισης, αυστηρή σήμανση συσκευασιών κλπ).

Συμπληρωματικά τροποποιείται ο νόμος 1430 του 2003 και η χρήση κάνναβης στη χώρα μας παύει να είναι ποινικά κολάσιμη, ακόμη και ως πλημμέλημα.

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από τον Καναδό Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cannabis News ο Καναδός Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε προ ολίγου με τον Έλληνα ομόλογό του, τον συνεχάρη για την τόλμη και την αποφασιστικότητά του σχετικά με το θέμα και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση τόσο των υπηρεσιών του Καναδικού κράτους όσο και του ίδιου προσωπικά καθώς όπως είπε:

μετά την απόφαση αυτή της Ελλάδας, ανοίγει πλέον πλατύς ο δρόμος για την αλλαγή και της στάσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέναντι στην κάνναβη

Καθώς μάλιστα ο Καναδάς νομιμοποίησε την ευφορική χρήση του φυτού από την αρχή του χρόνου, ο Τζαστίν Τριντό υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα τη χώρα μας συνοδευόμενος από κλιμάκιο εξειδικευμένων Καναδών εμπειρογνωμόνων σχετικών με το θέμα της κάνναβης «ώστε οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν με ταχύτητα και ασφάλεια στην εφαρμογή του νέου νόμου».