Νόμιμη η εξαγωγή κάνναβης από το Ισραήλ

Σύμφωνα με το Marijuana Business Daily, το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε τελικά έναν νόμο που επιτρέπει την εξαγωγή ιατρικής κάνναβης ωθώντας το Ισραήλ να συμμετάσχει πιο ενεργά στην παγκόσμια βιομηχανία του φυτού.

Ο νόμος θα χρειαστεί έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου όπως αναφέρει το Reuters, η έγκριση όμως αυτή αναμένεται να δοθεί απρόσκοπτα καθώς η σχετική απόφαση του Κοινοβουλίου υπήρξε ομόφωνη.

Οκτώ εταιρείες της χώρας δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στον τομέα της καλλιέργειας, η αδυναμία τους όμως να εξαγάγουν την κάνναβη από το Ισραήλ έκανε αρκετές από αυτές να κατευθυνθούν σε καλλιέργειες στο εξωτερικό.

Ο κ. Saul Kaye, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAN, μιας ισραηλινής εταιρείας ιατρικής κάνναβης, δήλωσε σχετικά: «Το Ισραήλ, το πλέον προηγμένο έθνος στην έρευνα και ανάπτυξη κάνναβης, θα είναι πλέον σε θέση να παράγει και να εμπορεύεται κάνναβη και προϊόντα της που θα βοηθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της νόσου του Πάρκινσον, των διαταραχών του ύπνου, της επιληψίας και της PTSD, για να αναφέρουμε μόνο λίγους από αυτούς».

Οι παραγωγοί αναμένεται να αρχίσουν να εξάγουν προϊόντα ιατρικής κάνναβης στα μέσα του 2019

Σύμφωνα με τον κ. Kaye, η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης εκτιμάται ότι θα έχει κύκλο εργασιών 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια, και το Ισραήλ αναμένει να λαμβάνει πάνω από 265 εκατομμύριο δολάρια Αμερικής ετησίως από τους φόρους των εξαγωγών. Μεταξύ των χωρών που φέρονται να ενδιαφέρονται για αγορές κάνναβης από το Ισραήλ είναι η Αυστραλία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Μεξικό.

Ο νόμος προβλέπει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και η αστυνομία θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν την παραγωγή και την παράδοση της κάνναβης που προορίζεται για εξαγωγή διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής της στην τοπική αγορά παράνομων ουσιών, ενώ οποιαδήποτε ξένη επένδυση άνω του 5% σε ισραηλινή εταιρεία κάνναβης θα απαιτεί ειδική έγκριση.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Reauters: Israeli lawmakers approve medical cannabis exports law