Νόμιμη η ευφορική χρήση κάνναβης σε 4 ακόμη Αμερικανικές Πολιτείες

Στο περιθώριο των Αμερικανικών εκλογών, τέσσερις ακόμη Πολιτείες της χώρας ψήφισαν υπέρ της νόμιμης ευφορικής χρήσης του φυτού από ενήλικες.

Τα σχετικά δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν μαζί με τις εκλογές για τον νέο Πρόεδρο της χώρας στην Arizona, το New Jersey, τη South Dakota και τη Montana ενέκριναν τους σχετικούς νόμους και τις διατάξεις κάνοντας έτσι την ευφορική χρήση του φυτού νόμιμη σε 15 συνολικά Αμερικανικές Πολιτείες.

Αντίστοιχα η ιατρική χρήση του φυτού είναι σύμφωνα με το You May Say νόμιμη πλέον σε 36 Πολιτείες καθώς  προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες η Νότια Ντακότα και η Πολιτεία του Μισισιπή.

Κατά τα άλλα, το Όρεγκον το οποίο έχει νομιμοποιήσει τη χρήση της κάνναβης εδώ και καιρό, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αποποινικοποιώντας και την κατοχή μικρών ποσοτήτων κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους πολίτες που κατηγορούνται με σχετικά αδικήματα «να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους».

Η Πολιτεία έδωσε έτσι ένα ακόμη χτύπημα στη «λογική της απαγόρευσης» και το ιδεολόγημα «του πολέμου κατά των ναρκωτικών», το οποίο δείχνει να καταρρεύει όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και καιρό -αφήνοντας βέβαια πίσω του εκατομμύρια θύματα.

Περισσότερα: You May Say /  USA Today