O «μυστικός κώδικας της κάνναβης»

Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κάνναβης του κόσμου έχουν αναπτύξει έναν μυστικό κώδικα, έναν αλγόριθμο μέσω του οποίου υπολογίζουν πότε θα νομιμοποιηθεί η κάνναβη στην Αμερική. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Market Watch συμπληρώνοντας ότι οι εν λόγω εταιρείες αναμένουν πως και πως την επίσημη νομιμοποίηση στην Αμερική που θα εκτοξεύσει τα κέρδη τους.

Η Aurora Cannabis Inc. και η Canopy Growth Corp. συμπεριέλαβαν μια αναφορά σε αυτόν «τον μυστικό κώδικα» στις πρόσφατες ανακοινώσεις τους με αφορμή την εκτίμηση της αξίας τους. Αφορμή υπήρξε η πίεση του Καναδικού Χρηματιστηρίου στο οποίο «παίζουν» οι μετοχές τους, να δηλώσουν οι εταιρείες αυτές την εν γένει αξία τους.

Μιας όμως και η Aurora Cannabis και η Canopy Growth κατέχουν μια σειρά αμερικανικών εταιρειών, όφειλαν να υπολογίσουν και την αξία των εταιρειών αυτών. Εάν δεν το έπρατταν θα βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να υποστούν τις σχετικές ποινές των χρηματιστηριακών αρχών και να αποσυρθούν από το Καναδικό Χρηματιστήριο Αξιών.

Ως γνωστόν η κάνναβη αν και νόμιμη σε μια σειρά πολιτειών της Αμερικής, παραμένει παράνομη σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Αμερικανικό νόμο. Πως να υπολογιστεί λοιπόν η αξία των εταιρειών αυτών και, πολύ περισσότερο η εν δυνάμει αξία τους, κατά την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης η οποία καταφθάνει καλπάζοντας;

Η Aurora «αποκάλυψε» λοιπόν τον σχετικό κώδικα σε μια πρόσφατη ανακοίνωση των πρόσφατων κερδών της , ενώ προηγουμένως έπραξε αναλόγως και η Aurora.

Το σχετικό δημοσίευμα περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών όρων που μόνο οι μυημένοι στο χρηματιστήριο μπορούν με άνεση να ερμηνεύσουν. Για τους υπόλοιπους κοινούς, μη εμπλεκόμενους με το χρηματιστήριο, θνητούς, ο «μυστικός κώδικας» είναι δυσκολότερα κατανοητός από εκείνον του Ντα Βίντσι.

Έτσι για την ώρα οι λάτρεις της κάνναβης παραμένουν αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι ο γρίφος να λυθεί ή με πολιτικούς ή με χρηματιστηριακούς όρους.