Αλέξης Τσίπρας: Να αντιμετωπίσουμε την κάνναβη χωρίς ταμπού || Βίντεο

O Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε νέους που του έθεσαν ερωτήματα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ευρωεβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Κιβωτός» τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, αναφέρθηκε και στο θέμα της κάνναβης:

«Φαρμακευτική κάνναβη, σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες από όλο τον κόσμο. Είναι από τις επενδύσεις του μέλλοντος και στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμήσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Έπειτα απευθυνόμενος στην κοπέλα που τον ρώτησε σχετικά, της απάντησε χαμογελώντας: «τώρα για την ψυχαγωγική κάνναβη, γιατί σε βλέπω ότι εκεί το πας, θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση χωρίς ταμπού. Μόνο μέσα από τη γνώση του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί η μεγάλη μάστιγα των ναρκωτικών».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών και στο μεγάλο πρόβλημα της εξάρτησης από το αλκοόλ, «της πλέον επικίνδυνα σήμερα εξαπλωμένης εξαρτησιογόνου ουσίας».

«Πρέπει να μάθουμε όλα αυτά να τα συζητάμε χωρίς ταμπού, σε αυτή την κοινωνία θα ήταν πολύ υποκριτικό να μη συζητήσουμε για το θέμα αυτό, όταν όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι η καθημερινότητά μας.

Οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως μόνο μέσα από τη γνώση μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Κάναμε μια προσπάθεια με τον Υπουργό Υγείας και βάλαμε στη θέση του Εθνικού Συντονιστή κατά των Ναρκωτικών έναν εξαιρετικό επιστήμονα. Η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του ο κ. Σαμαρά είχε βάλει στη θέση αυτή μια, εξαιρετική κατά τα άλλα, οδοντίατρο…. Η μόνη σχέση που αντιλαμβάνεται κανείς να έχει μια οδοντίατρος με το θέμα, είναι ότι οι τοξικομανείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δόντια τους. Εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από τη λογική του να βάζουμε σε καίριες θέσεις γνωστούς και φίλους μας. Οπότε επιλέξαμε έναν εξαιρετικό και ειδικευμένο στο θέμα των εξαρτήσεων επιστήμονα.

Για να αντιμετωπίσουμε τα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η κάνναβη, πρέπει να δούμε το θέμα χωρίς ταμπού.

Να δούμε που μας έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα το καθεστώς όχι μόνο της απαγόρευσης, αλλά και της ταύτισης της κάνναβης με τα σκληρά ναρκωτικά

Ποιά είναι τα συμπεράσματα που έχουμε από άλλα μοντέλα όπου δοκιμάστηκαν, παρεμφερή μοντέλα της αποποινικοποίησης, όχι της απελευθέρωσης γιατί αυτό είναι κάτι άλλο, αλλά της αποποινικοποίησης της χρήσης της κάνναβης».

Η απάντηση στο 1:19:00