Ο Raphael Mechoulam στο ICBC του Βερολίνου || Video

O «νονός» ή «πατέρας» της «ιατρικής κάνναβης» Raphael Mechoulam είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και σήμερα είναι 89 ετών. Πρόκειται για τον επιστήμονα που ανακάλυψε τη δεκαετία του ’60 την ύπαρξη της τετραυδροκανναβινόλης (THC) της ψυχοτρόπου ουσίας της κάνναβης, αλλά και την ύπαρξη της κανναβιδιόλης (CBD).

Έπειτα προχώρησε στην τεκμηρίωση της ύπαρξης  και της λειτουργίας του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού, αλλάζοντας  με  αυτό τον τρόπο όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για το φυτό και τις ευεργετικές επιδράσεις του.

Με τις ανακαλύψεις του αυτές, άλλαξαν τα μέχρι τότε δεδομένα της επιστήμης και άνοιξε ο δρόμος για όλες τις σύγχρονες έρευνες που αφορούν στην κάνναβη.

Τα παρακάτω βίντεο, που δυστυχώς για την ώρα διαθέτουν υπότιτλους μόνο στην αγγλική, προέρχονται από την πρόσφατη ομιλία του στο International Cannabis Business Conference που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ημέρες του Απριλίου του 2019 στο Βερολινο.

Dr. Raphael Mechoulam Keynote Speech ICBC Berlin 2019

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Tο ντοκιμαντέρ για τη ζωή, το έργο και τις ανακαλύψεις του (στην αγγλική γλώσσα) και ένα ολιγόλεπτο βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) από την παρουσία του το 2014 στο συνέδριο του UFCM στο Στρασβούργο.

O καθηγητής την εποχή των πρώτων ανακαλύψεών του, 50 χρόνια πριν, και ο καθηγητής σήμερα στο εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ.