«Οδυσσέας», ένας Έλληνας πρωταθλητής… συλληφθείς για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Ο Κωνσταντίνος Σαββόπουλος ή αλλιώς Οδυσσέας, κατάγεται από την Έδεσσα, σπούδασε Κοινωνιολογία και Ανατολικές θρησκείες στη Νέα Υόρκη, Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παραγωγή ραδιοφώνου και τηλεόρασης στο Τορόντο, και Κοινωνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνης. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο.

[Toυ Αποστόλη Καπαρουδάκη]

Η ομιλία τους ως μέλος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης στην πρόσφατη διημερίδα Yes We Can-Nabis της νεολαίας του ΣYΡΙΖΑ υπήρξε κάτι παραπάνω από χρήσιμη μιας και παρουσία τόσο του Υπουργού  Υγείας όσο και στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης, έβαλε με δυό απλά λόγια τα πράγματα στη θέση τους…

Συλληφθείς γιατί καλλιεργούσε κάνναβη για να τη χρησιμοποιήσει ως φάρμακο αναγκαίο για την υγεία του, περιγράφει τα όσα ζει μετά τη σύλληψη αυτή καταδεικνύοντας την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου… ώστε να καλύπτονται τα ανθρωπίνως απαραίτητα για τους ασθενείς.

Βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Ο «Οδυσσέας» έχει στο ενεργητικό του πολλές αθλητικές διακρίσεις, τόσο πριν, όσο και μετά τον ακρωτηριασμό του. Είναι Πανελληνιονίκης ποδηλασίας αναπήρων, πρώην αρχηγός της Εθνικής βόλει ΑμεΑ, υπεύθυνος προγραμμάτων άθλησης αναπήρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων, οδηγός-ξεναγός ορεινής ποδηλασίας, ενώ τελευταία δραστηριοποιείται στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

H ιστορία της ζωής του, περιγράφεται αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια».