Οι 5 Καλύτερες Ποικιλίες για να Καλλιεργήσετε στην Ελλάδα

Μήπως αναρωτιέστε ποιες νέες ποικιλίες να καλλιεργήσετε φέτος; Είμαστε εδώ για εσάς. Με την καλλιεργητική περίοδο του 2021 να ξεκινά σε όλη την Ευρώπη, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με εκλεκτούς σπόρους κάνναβης, ιδανικούς για καλλιέργεια στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη περιοχή, καθώς διαθέτει ένα από καλύτερα κλίματα για καλλιέργεια κάνναβης στην Ευρώπη. Έχει καυτά καλοκαίρια και σχετικά ήπιους χειμώνες (τουλάχιστον στα νότια της χώρας). Ας μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη! Παρακάτω θα βρείτε 5 εξαιρετικές ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στην Ελλάδα φέτος.

Special Queen 1

Η δεκαετία των 90s ήταν μια εξαιρετική περίοδος για την καλλιέργεια κάνναβης. Οι καλλιεργητές ήταν ενθουσιασμένοι με τις ποικιλίες Skunk, λόγω της ανθεκτικότητας, των υψηλών αποδόσεων και των δραστικών ανθών τους. Η Special Queen 1 αποδίδει φόρο τιμής σε μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες Skunk των 90s, συνδυάζοντας γονίδια από το Μεξικό, την Κολομβία και το Αφγανιστάν.

Αυτή η ποικιλία είναι ιδανική για όσους καλλιεργούν πρώτη φορά. Η συντήρηση της είναι απλή κι εύκολη, ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα ζιζάνια και ανθίζει σε μόλις 8–9 εβδομάδες. Η Special Queen 1 επίσης παράγει μεγάλες ποσότητες αρωματικών ανθών που αναβλύζουν γήινα, φρουτώδη και «skunky» αρώματα.

Special Kush 1

Αν δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα οι ποικιλίες Skunk, σας έχουμε εναλλακτική. Η Special Kush 1 είναι ένα όμορφο, κατά 80% Indica υβρίδιο που παράγει εξαιρετικές αποδόσεις μέσα σε μόλις 7–8 εβδομάδες άνθισης.

Αυτή η ιδιαίτερα ανθεκτική ποικιλία έχει πυκνά άνθη με 17% THC και έντονα, γήινα, σχεδόν αιθέρια αρώματα. Η ποικιλία αναπτύσσεται εξίσου καλά σε όλη την Ελλάδα και μπορεί να αντέξει και στις πιο κρύες συνθήκες που επικρατούν στον βορρά.

Green Gelato Automatic

Αυτή η έκδοση αυτόματης άνθισης της εμβληματικής αμερικανικής Green Gelato, μπορεί να παράγει έως και 400g/m² (ή 100g/φυτό σε εξωτερικό χώρο) πυκνών, γεμάτων με τριχίδια ανθών που αναβλύζουν πλούσια, φρουτώδη αρώματα.

Με 24% THC, η Green Gelato Automatic είναι μια πάρα πολύ δραστική αυτόματη ποικιλία. Οι επιδράσεις της, όμως, είναι ισορροπημένες και συνδυάζουν τη νοητική ευφορία με τη σωματική χαλάρωση. Και το καλύτερο απ’ όλα; Μπορεί να είναι έτοιμη για συγκομιδή μέσα σε μόλις 9–10 εβδομάδες μετά τη βλάστηση, μια ταχύτητα που δύσκολα ξεπερνιέται.

Northern Light

Αυτή η κλασική ποικιλία δεν χρειάζεται συστάσεις. Για όσους δεν τη γνωρίζετε, πάντως, η Northern Lights είναι μάλλον μία από τις πιο γνωστές ποικιλίες κάνναβης στην αγορά. Παρόλο που η ιστορία και η γενεαλογία της είναι καλυμμένη με ένα πέπλο μυστηρίου, πολλοί πιστεύουν πως προήλθε από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Προσαρμόζεται εξαιρετικά εύκολα. Σε εσωτερικό χώρο τα φυτά θα φτάσουν το διαχειρίσιμο ύψος του 1,5 μέτρου παράγοντας όμως εξαιρετικές σοδειές. Σε εξωτερικό χώρο η Northern Light μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 μέτρα σε ύψος, παράγοντας έως και 625g/φυτό.

Mimosa Automatic

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι η πιο εμβληματική ποικιλία στη λίστα μας, η Mimosa Automatic θα εκπλήξει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλλιεργητή. Με 21% THC και συνολικό χρόνο ανάπτυξης μόλις 10 εβδομάδες, αυτή η ποικιλία είναι σχεδόν αψεγάδιαστη.

Είναι μια διασταύρωση μεταξύ των Mimosa Automatic και Orangeade Auto και γι’ αυτό διαθέτει πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Προσφέρει ευφορία και διαύγεια, οπότε είναι ιδανική για όσους θέλουν να παραμένουν παραγωγικοί, συγκεντρωμένοι, αλλά και κοινωνικοί όσο καπνίζουν. Αν ψάχνετε να καλλιεργήσετε κάτι μοναδικό και καινούργιο αυτό το καλοκαίρι, δώστε μια ευκαιρία στη Mimosa Automatic.