Οι απαντήσεις των Υπουργείων στην ερώτηση για τις συλλήψεις της χυλοπίτας

Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία πιθανότατα θα έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και στο συγκεκριμένο Υπουργείο  δείχνει να επιμερίζεται ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης, οι 48 ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν ήδη τις απαντήσεις των Υπουργείων Υγείας Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το θέμα των συλλήψεων παραγωγών και εμπόρων κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, η υπόθεση που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως «η σύλληψη της χυλοπίτας», αφορούσε στη σύλληψη του Σεραφείμ Κανδύλα στα Χανιά  πριν έναν περίπου μήνα και μια ανάλογη στην Καλαμάτα, αλλά και «παρενοχλήσεις» εμπόρων και παραγωγών κλωστικής κάνναβης από τις Αρχές λόγω «διαφήμισης ναρκωτικών ουσιών» μιας και στα καταστήματά τους είχαν το σήμα της κάνναβης.

Η υπόθεση η οποία πέραν των όσων άλλων εξέθεσε και τη χώρα μιας και αποτελεί σαφή παράβαση κάθε έννοιας λογικής και δικαίου, Ευρωπαϊκού και μη, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και το επίκαιρο ερώτημα των βουλευτών της συμπολίτευσης λογικά θα όφειλε σαφών απαντήσεων.

Όμως, αν εξαιρέσουμε το Υπουργείο Υγείας το οποίο μόνο συμβουλευτικό ρόλο θα μπορούσε να έχει σε μια τέτοιου είδους υπόθεση και στην απάντησή του παραπέμπει στα άλλα Υπουργεία, οι απαντήσεις της αστυνομίας και του Λιμενικού κάθε άλλο παρά επαρκείς δείχνουν: Αναφορές νόμων και διατάξεων, γενικών αρχών και θεσμοθετημένων υποχρεώσεων διαβάζουμε. Ωσάν όλα να έγιναν σύννομα και λογικά.

Και οι χυλοπίτες του κ. Κανδύλα παραμένουν φυλακισμένες αναμένοντας την εξέτασή τους από χημεία και συναφείς υπηρεσίες του Κράτους να αποδείξουν εάν αποτελούν ναρκωτικά ή απλές χυλοπίτες…

Οπότε και η χυλόπιτα που τρώνε οι συναρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία που σχετίζονται με το θέμα είναι μεγάλη, μιας και κρατικές υπηρεσίες και Αρχές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκτός των άλλων, δείχνουν να έχουν και άγνοια νόμου.

Τις αναλυτικές απαντήσεις θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Βουλής, εδώ 

 

Διαβάστε σχετικά: