Oι «καλόγριες της κάνναβης» σε αποστολή να μας θεραπεύσουν μέσω του φυτού

Το να είσαι καλόγρια δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται πειθαρχία, αφοσίωση, συμπάθεια και υπομονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως χρειάζεται και γνώσεις για την καλλιέργεια της κάνναβης, ακόμη κι αν αυτό δεν το γράφει η Αγία Γραφή…

Φυσικά η κάνναβη δεν είναι κάτι που καλλιεργούν όλες οι μοναχές. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες δεν το κάνουν. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες καλόγριες, «οι αδελφές της κοιλάδας» (The Sisters of the Valley), όπως είναι γνωστές, δεν είναι συνηθισμένες.

Καλλιεργούν κάνναβη με βάση τους σεληνιακούς κύκλους και κατόπιν την επεξεργάζονται και δημιουργούν με αυτή φάρμακα τα οποία πωλούν διαδικτυακά.

Τα προϊόντα τους, όλα βιολογικά, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων όπως οι πόνοι στην πλάτη, οι ημικρανίες ακόμη και το hangover. Για κάθε βαζάκι ή μπουκαλάκι έχει φυσικά διαβαστεί μια προσευχή πριν αυτό βγει στο εμπόριο.

Ζουν στην Καλιφόρνια. Αυτοπροσδιορίζονται μοναχές, ωστόσο, δεν είναι καθολικές ούτε θρησκευόμενες με την παραδοσιακή έννοια. Θεωρούν τον εαυτό τους αναβιωτή των πρακτικών της Αναγέννησης και της προ-Χριστιανικής εποχής. Και υπό μια έννοια έχουν μια παράδοξη θεωρία για «την απελευθέρωση».

Όπως δηλώνει η αδερφή Κέιτ «Μια αδελφή γίνεται αδελφή… μέσω της απόκτησης ενός μισθού. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να απελευθερώσουμε τις γυναίκες».

Αν κανείς σκεφτεί ότι η αδελφότητα των επτά καλογριών είχε περίπου $ 750.000 πωλήσεις το περασμένο έτος, το δεύτερο έτος της δράσης της, η απελευθέρωση δε δείχνει να αργεί ιδιαίτερα.

Πηγές / Διαβάστε περισσότερα

Reuters California’s ‘weed nuns’ on a mission to heal with cannabis

TVXS  Καλόγριες στην Καλιφόρνια καλλιεργούν κάνναβη