Οι μισθοί στην Αμερικανική βιομηχανία της κάνναβης || Infographics

Το περιοδικό  Marijuanna Bussiness Daily δημοσίευσε πρόσφατα μια έρευνά του στην οποία καταγράφεται το ύψος των αποδοχών των εργαζόμενων στον κλάδο της κάνναβης στην Αμερική.

Στις ΗΠΑ, ο κλάδος της νόμιμης κάνναβης έχει κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποφέρει στο κράτος  εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μέσοι μισθοί είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από τους μισθούς σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλους, πιο παραδοσιακούς οικονομικούς κλάδους.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία σχετικά με τους μισθούς από έναν αριθμό ιστοσελίδων με αγγελίες για εργασία καθώς και στοιχεία εταιρειών εύρεσης εργασίας και εταιρειών του τομέα της κάνναβης που δημοσιεύουν στοιχεία των αμοιβών που προσφέρουν.  Και έφτασαν σε μια σειρά διαπιστώσεων:

Οι μισθοί στον κλάδο της κάνναβης αυξήθηκαν περισσότερο από 16% μέσα σε ένα χρόνο (Αύγουστος 2017 εως Αύγουστος 2018). Και αυτό προσέλκυσε με  τη σειρά του ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τάση η οποία ίσως συνεχίσει να τροφοδοτεί την άνοδο των μισθών.

Οι προσλήψεις στη βιομηχανία κάνναβης αυξήθηκαν πέρυσι κατά 76%

 

Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός ενός διευθύνοντος συμβούλου σε μία από τις πέντε μεγάλες εταιρείες του κλάδου είναι 528.090 δολάρια (ή 285.113 δολάρια αν βγάλουμε από την εξίσωση τις ετήσιες απολαβές του Adam Bierman της MadMen Enterprises ο οποίος έχει αποδοχές ιδιαίτερα υψηλότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους «συναδέλφους του»).

Ο μέσος ετήσιος μισθός ενός διευθύνοντος συμβούλου σε ένα από τα dispensaries, τα ειδικευμένα καταστήματα πώλησης του φυτού, είναι 196.000 δολάρια.

Οι σεφ, δημιουργοί συνταγών και «νέων πιάτων» που βασίζονται στην κάνναβη, λαμβάνουν $46,640 ετησίως, $3,000 λιγότερα από το μέσο όρο των απολαβών των σεφ που απασχολούνται στην ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων.

Οι Budtender, όπως λέμε bartender, τα άτομα δηλαδή που εργάζονται στα ειδικευμένα καταστήματα πώλησης ειδών  κάνναβης και  συχνά λειτουργούν τόσο ως πωλητές όσο και ως σύμβουλοι σχετικά με την ποικιλία για παράδειγμα που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης κερδίζουν κατά  μέσο όρο $32,240. Ποσό που με τη σειρά  του είναι κατά $5,980 υψηλότερο  αυτού που  λαμβάνουν οι bartender και 4,780 υψηλότερο των υπολοίπων πωλητών που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα.

Οι σεκιουριτάδες που εργάζονται στη βιομηχανία της κάνναβης, λαμβάνουν κατά μέσο όρο $34,320 ετησίως. Και τέλος, οι

Bud Trimmers, όσοι και όσες δηλαδή εργάζονται με τα ψαλιδάκια τους καλλωπίζοντας τους ανθούς του φυτού λαμβάνουν κατά μέσο όρο $29,667 ετησίως, αν και δεν αναφέρεται το πόσους μ΄νες το χρόνο εργάζονται μιας και η ειδικότητα δεν κατατάσσεται με ευκολία στις «μόνιμες δουλειές».

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Fortune: The Weed Industry’s Biggest Secret: What Everyone Gets Paid

Marijuanna Bussiness Daily: Salary Survey 2019