ΟΗΕ: 192 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη κάνουν χρήση κάνναβης

Η κάνναβη παραμένει η πλέον διαδεδομένη παράνομη ουσία καθώς τη χρησιμοποιούν 192 εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «για τα ναρκωτικά και το έγκλημα».

[Από το You May Say Mag]

Σύμφωνα λοιπόν με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, το «απαγορευμένο φυτό» συνέχισε να αφορά σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών παγκοσμίως κατά την περίοδο 2014-2018.

Οι χρήστες παράνομων ουσιών παγκοσμίως ανά εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή, οι ποινές για την κάνναβη βρίσκονται «σε ιστορικό χαμηλό» για τις δύο τελευταίες δεκαετίες, καθώς νομιμοποιείται η χρήση του φυτού σε μια σειρά από χώρες της Βορείου Αμερική και αλλού.

Στη Βόρειο Αμερική οι συλλήψεις για κάνναβη μειώθηκαν κατά 84% τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στην Ασία, την Αφρική και τη Νότιο Αμερική ωστόσο η συλλήψεις για κάνναβη αυξήθηκαν την τελευταία εικοσαετία πιθανά και ως αποτέλεσμα της δημοφιλίας του φυτού και των παραγώγων του στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι ανά τον πλανήτη κατασχέσεις παράνομων ουσιών για το 2018

Στην Αγγλία και την Ουαλία όπου η ευφορική χρήση του φυτού παραμένει απαγορευμένη, η κατοχή κάνναβης αντιπροσωπεύει το 19% από όλες τις παραβάσεις του νόμου που πραγματοποιήθηκαν το 2017.

Το 2019 στην Αμερική το 2,2% των υποθέσεων που οδήγησαν σε καταδίκη αφορούσε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, με την κάνναβη να κατέχει τα πρωτεία σε αυτές.

Σε 40 χιλιάδες υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι φυλακισμένοι στην Αμερική για υποθέσεις που αφορούν την κάνναβη