Ουάσινγκτον: Με κάθε εμβόλιο για τον Covid, δώρο ένα φακελάκι κάνναβη!

Ένα σακουλάκι με κάνναβη θα παίρνει δώρο όποιος κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό  στην Ουάσιγκτον. Ή τουλάχιστον όποιος προλάβει, μιας και περίπου δύο κιλά του φυτού είναι ήδη προγραμματισμένα να χαριστούν στους εμβολιασμένους Αμερικανούς από την ακτιβιστική ομάδα DVMJ  σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η δημοφιλία του φυτού, σύμφωνα με το You May Say….

Με την κίνηση αυτή που ονομάστηκε «Joints for Jabs», οι εμπνευστές της κίνησης «κάνναβη με κάθε εμβόλιο» επιθυμούν να επικοινωνήσουν την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές του νόμου για το φυτό, ταυτόχρονα με την ανάγκη για εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η κάνναβη είναι μια προσφορά των καλλιεργητών της περιοχής και τα σημεία διανομής της θα ανακοινωθούν μόλις ανακοινωθούν τα σημεία εμβολιασμού.

«Φροντίζουμε ώστε ο εμβολιασμός να είναι μια γιορτή», δήλωσε ο ιδρυτής της ομάδας Nikolas Schiller «και τίποτε δεν φέρνει τον κόσμο κοντά όσο η κάνναβη» συμπλήρωσε.

“Στο DCMJ πιστεύουμε στην ασφαλή και υπεύθυνη κατανάλωση κάνναβης και το τέλος της πανδημίας που  θα έρθει με τον εμβολιασμό, είναι μια καλή ευκαιρία για την αρχή της πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης στην Αμερική»

«Οι εμβολιασμοί θα αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, μια ευκαιρία για ενημέρωση, εκπαίδευση και διασκέδαση», συμπλήρωσαν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, ο οποίοι προγραμματίζουν να χαρίζουν ταυτόχρονα και σπόρους κάνναβης στους άρτι εμβολιασμένους συμπολίτες τους.

Η ομάδα είχε αρχικά προγραμματίσει να μοιράσει έτοιμα τσιγάρα κάνναβης κατά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου, όπως ακριβώς είχε πράξει και το 2017 κατά την ορκωμοσία του Τραμπ. Τότε μοίρασε 4.200 έτοιμα στριμμένα τσιγάρα κάνναβης σε μια κίνηση με χαρακτηριστικά προσφοράς κλάδου ελαίας προς τους αρνητές της νομιμοποίησης του φυτού, μιας προσφοράς που τελούσε υπό το πνεύμα «η κάνναβη μας ενώνει, δεν μας χωρίζει».

Αφενός όμως το ότι τότε χρειάστηκε να στρίβουν τσιγάρα ασταμάτητα για αρκετά μερόνυχτα ώστε να φτάσουν την επιθυμητή ποσότητα, αφετέρου η αγωνία τους για προστασία του πληθυσμού από τον Covid, οδήγησαν τους ακτιβιστές στην τωρινή πρόκριση της πρωτοβουλίας «δωρεάν κάνναβη με κάθε εμβόλιο».

Ακτιβιστές της ομάδας σε μια χαρακτηριστική τους πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της πρότασης νομιμοποίησης της κάνναβης μέσω Ομοσπονδιακού νόμου.

.

Πηγές

DCIST

FORBES