Παλέτες από κάνναβη || Βίντεο

Τις 50 χιλιάδες ξεπερνούν οι καταγεγραμμένες χρήσεις του φυτού της κάνναβης. Και μία, 50 χιλιάδες μία, μετρώντας και την πρόσφατη τής δυνατότητας του φυτού να παράγει και παλέτες.

Το γεγονός με μια πρώτη ματιά δε δείχνει και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εάν όμως αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας μόνο στη χώρα αυτήν κυκλοφορούν 140 εκατομμύρια παλέτες, στον κόσμο το νούμερο είναι προφανώς πολλαπλάσιο. Άρα η κάνναβη μπορεί να κατακτήσει τον πλανήτη… κατακτώντας την αγορά της παλέτας και μόνο καθώς δισεκατομμύρια παλέτες κάνναβης θα κατακλύσουν τη γη…

Η εταιρεία Biofiba Ltd, πάντως, σχεδιάζει τη σχετική κατάκτηση της αγοράς ποντάροντας στα προτερήματα του υλικού το οποίο είναι εκτός των άλλων πλήρως ανακυκλώσιμο, μη καρκινογόνο, ανθεκτικό στο νερό και τη φωτιά, αποδοτικό, μη τοξικό, μη πορώδες και δεν απαιτεί θερμική επεξεργασία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, η παραγωγή των παλετών κάνναβης ξεκινάει το 2020 και η αγορά που αυτή τη στιγμή στηρίζεται στις παλέτες από πλαστικό έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.