Πανελλήνιος Φορέας Επαγγελματιών της Κάνναβης

Mε μια λιτή ανακοίνωση περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από το χώρο της «Ελληνικής Οικονομίας της Κάνναβης», από την παραγωγή, τη μεταποίηση, την πώληση και τον τομέα των υπηρεσιών, γνωστοποιούν τη σύσταση του επίσημου φορέα τους με σκοπό την ευχερή και επίσημη εκπροσώπησή τους σε κάθε συζήτηση με τις κρατικές Αρχές.

Όπως ανακοινώνουν «έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, θέλουμε με τις προτάσεις μας να υποστηρίξουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές ώστε να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει ή ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δήλωσή των επαγγελματιών για την πρόσθεσή τους «να αυτορρυθμίσουν» τα σχετικά με την κυκλοφορία των προϊόντων που παράγουν, μεταποιούν και εμπορεύονται «ορίζοντας άμεσα τους βασικούς κανόνες διάθεσης προϊόντων από βιομηχανική κάνναβη στην ελληνική αγορά».

Προφανώς το χάος που έχει δημιουργηθεί λόγω της εμπλοκής διαφορετικών και συναρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών του κράτους, χάος που οδηγεί ακόμη και σε συλλήψεις και διασυρμό των επαγγελματιών του χώρου, κάθε άλλο παρά ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Κι που η Πολιτεία δε δύναται, προστρέχουν οι πολίτες…

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και το e-mail επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του υπό σύσταση Πανελλήνιου Φορέα Επαγγελματιών της Κάνναβης

Μετά την νομιμοποίηση της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας τον Απρίλιο του 2016, παρατηρείται μία αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι πλέον δεκάδες και προσφέρουν θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη στην χώρα.
Καθώς προβλέπεται η «οικονομία της κάνναβης» να αυξηθεί ραγδαία τα αμέσως επόμενα χρόνια παγκοσμίως, η απρόσκοπτη ανάπτυξή της και στην χώρα μας μόνο οφέλη μπορεί να έχει στην ελληνική οικονομία.
Θυμίζουμε τις εκατοντάδες δυνατότητες αξιοποίησης που έχει ως τρόφιμο, συμπλήρωμα διατροφής, καλλυντικό, δομικό υλικό, κλωστικό, εδαφο-βελτιωτικό, βιοπλαστικό, κ.ά.

Όμως, βασικά θέματα που αφορούν στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του τομέα της βιομηχανικής κάνναβης να είμαστε στον «αέρα». Επιπρόσθετα, η ανεπαρκής ενημέρωση των διωκτικών αρχών έχει οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε συλλήψεις παραγωγών, εμπόρων και καταναλωτών, με αιτιολογία “την κατοχή και εμπορία ναρκωτικών” (!), παρότι τα προϊόντα από βιομηχανική κάνναβη δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” (N. 4139/2013, άρθρο 1, παρ. 1 και 2).

Τονίζεται ότι οι ενέργειες αυτές δεν δυσφημίζουν μόνον τους επαγγελματίες και τα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης, αλλά λειτουργούν και αποτρεπτικά στην προσέλκυση πολλών σχετικών επενδύσεων.

Τον τελευταίο χρόνο, πολλοί επαγγελματίες είχαν εκφράσει την ανάγκη σύστασης ενός επίσημου φορέα των επαγγελματιών της κάνναβης προκειμένου να υπάρξει θεσμική εκπροσώπησή μας στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Καθώς οι επιμέρους κλάδοι της κάνναβης άπτονται συχνά των αρμοδιοτήτων πολλών διαφορετικών υπηρεσιών και Αρχών με συχνά αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, η επιλογή σύστασης ενός ενιαίου φορέα, που να καλύπτει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, ήταν μονόδρομος.

Την Κυριακή, 2/12/18, πραγματοποιήσαμε την 2η συνάντησή μας όπου δρομολογήθηκε πλέον η δημιουργία ενός Πανελλήνιου ενιαίου επαγγελματικού φορέα Κάνναβης, του οποίου η μορφή και η επωνυμία θα αποφασιστεί σύντομα.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι επιχειρήσεων βιομηχανικής κάνναβης από τους κλάδους της παραγωγής, της μεταποίησης, της πώλησης και των υπηρεσιών.

Έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη σχετική επαγγελματική εμπειρία, θέλουμε με τις προτάσεις μας να υποστηρίξουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές ώστε να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει ή ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον. Προς διευκόλυνση όλων και έως ότου ρυθμιστούν τα θέματα που μας αφορούν, θα προβούμε σε ενέργειες αυτορρύθμισης, ορίζοντας άμεσα βασικούς κανόνες διάθεσης προϊόντων από βιομηχανική κάνναβη στην ελληνική αγορά.

Είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραγωγή και διάθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Η 3η συνάντησή μας θα γίνει την Κυριακή, 9/12/2018, 11 π.μ. στην Αθήνα (Παγκράτι).
Όλοι οι επαγγελματίες του τομέα της κάνναβης είναι ευπρόσδεκτοι.

Επικοινωνία: office[at]cannabissativa.gr