Πανεπιστήμια και σχολές για να σπουδάσεις την κάνναβη

Στην Ευρώπη για την ώρα μπορεί κανείς να εμπλακεί μόνο σε μεταπτυχιακά ή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στην καλλιέργεια ή την φαρμακευτική αξιοποίηση του φυτού, ενώ από τις βασικές πανεπιστημιακές σπουδές η κάνναβη απουσιάζει.

Στην Ελλάδα φωτεινό παράδειγμα στον τομέα της έρευνα αποτελεί η δράση του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης οδεύει στην παραγωγή πρωτοποριακών ιατρικών προϊόντων όπως κάνναβη σε ενέσιμη μορφή.

Επίσης φωτεινό παράδειγμα στον τομέα της έρευνας αποτελεί και το ΤΕΙ Θεσσαλίας όπου η καθηγήτρια Ελένη Βογιατζή–Καμβούκου υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών ερευνά καλλιεργητικές τεχνικές που σχετίζονται με το φυτό και την αξιοποίησή του σε μια σειρά εφαρμογών.

Στον Καναδά μόλις ξεκίνησε τα μαθήματά του το Niagara University το οποίο παρέχει πτυχίο στην καλλιέργεια κάνναβης, ενώ σε λίγες ημέρες θα ορκίσει και τον πρώτο Καναδό διδάκτορα στην καλλιέργεια του φυτού, τον πρώτο δια νόμου Βορειοαμερικανό Dr. Cannabis.

Στην Αμερική ξεκίνησαν επίσης τα φετινά μαθήματα στο Cleveland School of Cannabis  και συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το φυτό.  Ιδιαίτερα όσο αφορά στην Αμερική οι προ-πτυχιακές και μεταπτυχιακές επιλογές είναι ήδη αρκετές και παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με αυτές όπως τις καταγράφει το Bussiness Student: 

Οι πρώτες οκτώ επιλογές αποτελούν πρακτικά και τις κύριες προτάσεις του ενώ οι επόμενες είναι χωρισμένες σε ενότητες ανά γνωστικό τομέα και εξειδίκευση. Οι περισσότερες από τις σχολές και τα πανεπιστήμια αυτά προσφέρουν και προγράμματα σπουδών τα οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από απόσταση, σε μια τέτοια βέβαια περίπτωση θα πρέπει ο υποψήφιος φοιτητής να αναζητήσει συμπληρωματικές λεπτομερείς πληροφορίες.

Ο Deron Caplan που σύντομα θα είναι ο πρώτος Doctor Cannabis μιας και θα λάβει τον σχετικό πανεπιστημιακό τίτλο από το Καναδέζικο Niagara University.

Αγροτικός τομέας

Πόστερ του Cleveland School of Cannabis που παρουσιάζει τα στάδια της παραγωγής του φυτού.

Πολιτικές Επιστήμες / Νομικά

Χημεία, Βοτανολογία, Βιολογία, Περιβάλλον

Εικόνα από τα μαθήματα στο Cleveland School of Cannabis

Οικονομία, Μάρκετινγκ

Τομέας Υγείας