Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν: Η κάνναβη βοηθάει τους ασθενείς με HIV να διατηρήσουν τη διανοητική τους σταθερότητα

Σύμφωνα με την έρευνα του Dr Kaminski ο οποίος ασχολείται με τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης από το 1990, η χρήση της βοήθησε του μισούς από τους ασθενείς με HIV στους οποίους τη χορήγησε να διατηρήσουν την πνευματική τους διαύγειά περισσότερο.

Το δείγμα ήταν 40 ασθενείς στους οποίους μετρήθηκε το επίπεδο των λευκών αιμοσφαιρίων. Σε κάποιους από αυτούς χορηγήθηκε στη συνέχεια κάνναβη και οι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα:

«Εκείνοι που δεν είχαν καπνίσει κάνναβη, είχαν ένα πολύ υψηλό επίπεδο κυττάρων με φλεγμονή συγκρινόμενοι με εκείνους που είχαν καπνίσει», δήλωσε ο κ. Kaminski. «Για την ακρίβεια, αυτοί που είχαν καπνίσει είχαν επίπεδα σχεδόν όμοια με εκείνα ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό» συμπλήρωσε .

Προφανώς το δείγμα των ασθενών είναι μικρό και οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν, τα αποτελέσματά τους όμως ήταν τόσο ενθαρρυντικά ώστε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν τα ανακοίνωσε με ιδιαίτερη επισημότητα.

Ο Norbert Kaminski, διευθυντής του Κέντρου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι συστατικά του φυτού όπως η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), ενήργησαν ως αντιφλεγμονώδη και μείωσαν τον αριθμό των φλεγμονωδών λευκών αιμοσφαιρίων και των πρωτεϊνών που απορρίπτουν.

Μέσω της αντιρετροϊκής θεραπείας – μιας τυποποιημένης μορφής θεραπείας που περιλαμβάνει συνδυασμό φαρμάκων για να κρατήσει τον ιό σε καταστολή- τα λευκά αιμοσφαίρια μπορούν να ερεθιστούν και να βρεθούν σε κατάσταση φλεγμονής.

Καθώς θεωρείται ότι η πτώση της πνευματικής διαύγειας στους ασθενείς με HIV προκαλείται εν μέρει και από τη χρόνια φλεγμονή που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο, η σχετική ανακάλυψη οδηγεί λογικά στο συμπέρασμα ότι τα θεραπευτικά οφέλη με τη χρήση της κάνναβης θα είναι μεγάλα.

Πηγές /  Διαβάστε Περισσότερα:

ΜsuΤoday: Μarijuana Μay Ηelp Ηiv Patients Keep Mental Stamina Longer

Daily Mail: Cannabis prevent mental decline HIV sufferers