Πανεπιστήμιο N. Mexico: Η κάνναβη θεραπεύει χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες

Ερευνητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του New Mexico κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κάνναβη ανακουφίζει τα συμπτώματα πολλών ασθενειών με σχεδόν μηδαμινές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το συμπέρασμα προέκυψε από τα αποτελέσματα δύο πρόσφατων ερευνών με τίτλο «Patient-Reported Symptom Relief Following Medical Cannabis Consumption» και «Effectiveness of Raw, Natural Medical Cannabis Flower for Treating Insomnia under Naturalistic Conditions» που δημοσιεύτηκαν στις επιστημονικές επιθεωρήσεις Frontiers in Pharmacology και Medicines, και πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου.
.
Οι έρευνες επεξεργάστηκαν στοιχεία της εφαρμογής για κινητά Releaf App. Η εφαρμογή αυτή στην οποία οι ασθενείς καταγράφουν μόνοι τους τα συμπτώματα και την πορεία της βελτίωσής τους με τη χρήση του φυτού, υπάρχει ήδη δύο χρόνια και «μετράει» 100 χιλιάδες καταγραφές.

Εάν τα αποτελέσματα μπορούν να επεκταθούν στον γενικό πληθυσμό, η κάνναβη είναι ικανή να αντικαταστήσει δεκάδες φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως…

δήλωσε ο  Jacob Vigil, ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα.

H εφαρμογή για κινητά μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα των ασθενών για τις επιστημονικές έρευνες.

.
Στην πρώτη έρευνα που αφορούσε σε 27 διαφορετικές ασθένειες και τα συμπτώματά τους, οι χρήστες κάνναβης βαθμολόγησαν κατά μέσο όρο τη βελτίωση των προβλημάτων τους με τον βαθμό 4 στην κλίμακα που φτάνει στο «άριστα 10».

Η δεύτερη μελέτη επικεντρώθηκε στη χρήση ακατέργαστου φυσικού άνθους κάνναβης για την αγωγή της αϋπνίας και κατέληξε σε παρόμοια αποτελέσματα, αποτελέσματα  που φυσικά ποικίλλουν ανάλογα με την ποικιλία του φυτού και τις μεθόδους χορήγησής του.

Ανύπαρκτες παρενέργειες

«Με άλλα λόγια, και σε αντίθεση με τις συμβατικές φαρμακευτικές προσεγγίσεις, η κάνναβη μπορεί να βελτιώσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων ρυθμίζοντας την ομοιοστατική λειτουργία, περιγραφόμενη από τους ασθενείς ως η βέλτιστη θεραπευτική αγωγή» είπε ο Dr Vigil, συμπληρώνοντας:

Το δυναμικό της κάνναβης στη θεραπεία τόσων διαφορετικών προβλημάτων υγείας, είναι μοναδικό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο

Εκτός από τα θεραπευτικά οφέλη, αυτές οι μελέτες έδειξαν επίσης ότι η χρήση κάνναβης συνδέεται με συχνές αλλά γενικά μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν συχνότερα από τους χρήστες του ReleAff App, ήταν «χαλάρωση», «γαλήνη» και «άνεση», ενώ σοβαρές παρενέργειες όπως η κεφαλαλγία ήταν σπανιότερες.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

USNEWS: Medical Marijuana Relieves Range of Symptoms With No Serious Side Effects

Medical Science Daily: Medical cannabis effective in treating a wide range of health conditions