Πανεπιστήμιο Όρεγκον: Η κάνναβη εμποδίζει τη μόλυνσή μας από τον Covid

Κανναβινοειδή και ενώσεις της κάνναβης μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον ιό που προκαλεί τον Covid-19 εμποδίζοντας την είσοδό του στα κύτταρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δύο γνωστά κανναβινοειδή, το κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και το κανναβιδιολικό οξύ, γνωστό και ως CBDA, μπορούν να συνδεθούν με την πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον Covid-19 . Με τη σύνδεση με την πρωτεΐνη ακίδας, οι ενώσεις μπορούν να εμποδίσουν τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα και να προκαλέσει μόλυνση, προσφέροντας νέους τρόπους πρόληψης και θεραπείας της νόσου.

Η μελέτη ήταν εργαστηριακή και δεν περιελάμβανε τη χορήγηση των συμπληρωμάτων σε ανθρώπους ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με αυτούς που δεν το κάνουν.

«Αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στον άνθρωπο», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας Κάνναβης της Πολιτείας Όρεγκον. Και συμπλήρωσε:

«Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2»

Πηγές: You May Say…/ Bloomberg / Forbes/ Pubs.acs.org

Διαβάστε επίσης: