Πανεπιστήμιο Stanford: Περισσότερο sex κατά 20% κάνουν όσοι χρησιμοποιούν κάνναβη

Επί χρόνια αποτελούσε έναν διαδεδομένο «μύθο», να όμως που τα επιστημονικά δεδομένα ήρθαν να τον επιβεβαιώσουν περίτρανα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ οι γυναίκες που κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης έχουν σεξουαλική επαφή κατά με μέσο όρο 7,1 φορές το μήνα, ενώ εκείνες που δεν κάνουν έχουν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικές συνευρέσεις το μήνα.

Στους άνδρες, οι καθημερινοί χρήστες κάνναβης έκαναν σεξ 6,9 φορές το μήνα σε σύγκριση με τους μη χρήστες που έκαναν σεξ 5,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Sexual Medicine προφανώς θα πρέπει να συγκριθούν με έρευνες σχετικές με το θέμα που αφορούν στις σεξουαλικές συνήθειες διαφορετικών λαών και εθνών, μιας και το ποσοστό με ή χωρίς χρήση κάνναβης δείχνει για την Ελλάδα… όχι ιδιαίτερα υψηλό.

Oι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αναλύοντας τα δεδομένα των απαντήσεων 50 χιλιάδων Αμερικανών και Αμερικανίδων που βρίσκονταν μεταξύ 25 και 45 ετών. Τα δεδομένα που αναλύθηκαν αφορούσαν στην περίοδο μεταξύ 2002 και 2015 και η έρευνα έγινε με τη συνεργασία του National Survey of Family Growth και τη χορηγία του Ομοσπονδιακού  Centers for Disease Control and Prevention.

«Με άλλα λόγια, οι χρήστες κάνναβης κάνουν 20% περισσότερο σεξ από τους μη χρήστες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Michael Eisenberg και συμπλήρωσε σύμφωνα με τον Independent «υπήρχε η εντύπωση ότι τα ζευγάρια τις περισσότερες φορές κάπνιζαν κάνναβη μετά το sex, τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι ισχύει το αντίθετο, για όλες τις φυλές, τις θρησκείες, τις ηλικίες και το επίπεδο μόρφωσης, ανεξάρτητα μάλιστα από το εάν πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια ή όχι».