Περού: Nόμιμη η κάνναβη για ιατρική χρήση μετά από πιέσεις από μητέρες ασθενών

Το Περού νομιμοποιεί την ιατρική χρήση της κάνναβης, ενώ έχουν ήδη στη Λατινική Αμερική προηγηθεί η Κολομβία, η Χιλή, το Πουέρτο Ρίκο και φυσικά η Ουρουγουάη στην οποία το φυτό είναι νόμιμο και όσο αφορά στην ευφορική του χρήση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όχι μόνο ότι η νομιμοποίηση αυτή πήρε το δρόμο προς τη νομοθέτησή της με 68 έναντι 5 ψήφων κατά την ψηφοφορία που έγινε στο Κογκρέσο, αλλά και το ότι η κυβέρνηση της χώρας οδηγείται στη νομοθετική αυτή ρύθμιση μετά από πιέσεις ασθενών που καλλιεργούν το φάρμακό τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Φεβρουάριο οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στο παράνομο εργαστήριο που είχαν δημιουργήσει μητέρες που τα παιδιά τους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και καλλιεργούν παράνομα το φυτό ώστε να μπορούν να περέχουν σε αυτά το φάρμακό τους.

Η επιδρομή έγινε στο εργαστήριο που φιλοξενούνταν στο σπίτι της  Ana Alvarez.

Η 43χρονη που έχει δημιουργήσει την ομάδα «Ψάχνοντας για Ελπίδα» στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 200 μητέρες, δήλωσε ότι για την ώρα η καλλιέργεια σαν αυτή που κάνει η ίδια και οι άλλες μανάδες συνεχίζει να παραμένει παράνομη και αυτό τις κάνει να ανησυχούν ανάμεσα σε άλλα και για την τιμή που θα έχουν τελικά τα φάρμακα κάνναβης όταν νομιμοποιηθούν.

Έτσι συνεχίζει τον αγώνα και τις εκκλήσεις της για νομιμοποίηση και της οικιακής καλλιέργειας του φαρμάκου, «της αυτοκαλλιέργειας» όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα.