Πέθανε από κοροναϊό η Charlotte Figi, «το κορίτσι που άλλαξε τους νόμους για την κάνναβη»

Η Σαρλότ έχασε τη μάχη για τη ζωή στην ηλικία των 13 ετών και «έφυγε» εχτές 7 Απριλίου του 2020 χτυπημένη από τον Covid19 όπως αναφέρει το You May Say Magazine στηριζόμενο στις αναφορές σειράς διεθνών μέσων.

Charlotte Figi  υπήρξε ένα παγκόσμιο σύμβολο του κινήματος νομιμοποίησης της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς καθώς το 2013, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Weed του CNN που αναφέρονταν στην περίπτωσή της, τα σχετικά με τη νομιμοποίηση του φυτού στην Αμερική επιταχύνθηκαν: H κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε, τα αιτήματα νομιμοποίησης της κάνναβης αυξήθηκαν ραγδαία και οι νόμοι άρχισαν να αλλάζουν ταχύτατα στις Αμερικανικές Πολιτείες.

Η Σαρλότ, το κοριτσάκι «που βάφτισε» την ποικιλία Charlot’s Web

Η Charlotte Figi, με τη μητέρα της φωτογραφημένες το 2013

Ο Σαρλότ Φίγκι, που ζούσε στο Κολοράντο, έπασχε από απειλητική για τη ζωή της επιληψία. Από τη βρεφική της ηλικία, βίωνε μέχρι και 300 εντονότατες επιληπτικές κρίσεις ανά εβδομάδα. Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η καρδιά της είχε σταματήσει αρκετές φορές και δεν μπορούσε να περπατήσει ή να τρώει μόνη της. Το 2013, οι απεγνωσμένοι γονείς της έπεισαν έναν γιατρό να χορηγήσει ιατρική συνταγή για λάδι κάνναβης για την κόρη τους. Το διάλειμμα κάνναβης με αναλογία 20 προς 1 CBD προς THC, έσωσε τη ζωή της.

Κάθε μέρα λάμβανε δύο δόσεις κάνναβης με το φαγητό της. Οι επιληπτικές κρίσεις της είχαν σχεδόν σταματήσει. Ήταν υγιής και η ανάκαμψή της  τόσο αξιοσημείωτη που ένα ιδιαίτερο στέλεχος ιατρικής κάνναβης που παράγεται στο Κολοράντο ονομάστηκε Charlotte’s Web.

Διαβάστε Περισσότερα για την κάνναβη και τον αυτισμό:

Είναι η κάνναβη το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον αυτισμό;