Philocanna: Έτοιμοι να αγοράσουμε τα «τελικά προϊόντα» καλλιέργειας κάνναβης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε στη σελίδα της στο facebook, η εταιρεία που έχει Ευρωπαϊκή έδρα, δηλώνει έτοιμη να υπογράψει συμβόλαια αγοράς του τελικού προϊόντος καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης στη  χώρα μας.

«Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε από όσους καλλιεργήσουν και μεταποιήσουν, αναμένουμε όμως την ψήφιση του νόμου ώστε να γνωρίζουμε και ακριβώς ποια θα ορίζει ο νόμος ως ‘τελική μορφή’ του προϊόντος» μας λέει η δημιουργός της Philocanna κ. Πρασσά και συμπληρώνει «το θέμα μας είναι να μπορέσουν οι Έλληνες αγρότες που το επιθυμούν, να καλλιεργήσουν και να παράξουν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να έρθουν οπωσδήποτε σε συμφωνία με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες για να αγοραστεί το προϊόν τους».

Μια μέρα πριν την αναλυτική συζήτηση του σχεδίου νόμου για την καλλιέργεια της κάνναβης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, και πιθανότατα δύο ημέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση στην Ολομέλεια, πολλά είναι ακόμη τα αδιευκρίνιστα θέματα  που αφορούν στο νέο νόμο.

Ένα από αυτά είναι και η τυπική προϋπόθεση της ύπαρξης κατ’ ελάχιστο 4 στρεμμάτων ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η καλλιέργεια. Στην πραγματικότητα, αφού ψηφιστεί ο νόμος και οριστούν και μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων που θα ακολουθήσουν οι τυπικές προϋποθέσεις, θα μπορέσει κανείς να υπολογίσει και στην πράξη το τελικό κόστος των επενδύσεων καλλιέργειας και μεταποίησης. Και εάν το ύψος τους είναι πολύ υψηλό, αγρότες με μικρούς κλήρους 4 ή στρεμμάτων, δε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν.

 Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη της Βασιλικής Πρασσά «Η κάνναβη είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, οι αρμόδιοι όμως έχουν μελισσοφοβία…»

«Σε αυτό το πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε καταλυτικά, λέει η Ελληνίδα που καλλιεργεί εδώ και χρόνια κάνναβη στην Καλιφόρνια. «Γι’ αυτό άλλωστε δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αγοράσουμε τα τελικά προϊόντα από την καλλιέργεια της κάνναβης.  Και με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει τους μικρο-μεσαίους αγρότες που θα δραστηριοποιηθούν μέσω συνεταιρισμών», συμπληρώνει η κ. Πρασσά.

Ολόκληρη  η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: 

«Μετά από παραμονή 2 μηνών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης η philocanna έχει να ανακοινώσει τα εξής:
Θα κάνει συμβόλαιο/σύμβαση για την αγορά του τελικού προϊόντος με όποια εταιρία επιθυμεί να καλλιεργήσει. Με βασική προϋπόθεση την βιολογική και μόνον καλλιέργεια του φυτού πέρα από τα προαπαιτούμενα του τελικού νομοσχεδίου.

Καθώς το νομοσχέδιο είναι γραμμένο μόνο για τις ήδη υπάρχουσες μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες του εξωτερικού τις λεγόμενες ‘big pharma ‘, θα θέλαμε να πούμε στους ενδιαφερόμενους ότι, ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε κανείς να πιέσει για άδεια θα ήταν μέσα από τους αληθινούς συνεταιρισμούς, αυτούς που βασίζονται στις πραγματικές αξίες του συνεταιρίζεσθαι και δεν έχουν φεουδαρχικούς σκοπούς ή Κοιν.Σ.Επ δηλαδή Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, όπου και θα επιδοτηθούν, θα το παρακολουθούμε για την ενημέρωση σας.

Θεωρούμε μια καλή λύση να εμπλακούν στην διαδικασία και οι δημοτικές αρχές της περιοχής που σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε, να τους ενημερώσετε για τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που θα υπάρξουν συνολικά και για την τοπική κοινωνία καθώς θα ήταν χρήσιμο να τους έχετε δίπλα σας ως συμμάχους ή και συνέταιρους.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορούμε και θέλουμε να συμβάλλουμε.

Για όποια παραπάνω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info[at]philocanna.com
Η φύση δεν είναι παράνομη και η σωστή καλλιέργεια της είναι αρχέγονο δικαίωμα όλων μας, ειδικότερα των ασθενών που δεν φαίνεται να βρίσκονται πουθενά στη συζήτηση που γίνεται για το νομοσχέδιο.».

Η κ. Πρασσά, στη φυτεία της στην Καλιφόρνια

Διαβάστε Περισσότερα:

Διαβάστε όλα τα άρθρα του αφιερώματος εδώ ή πατώντας επάνω στην εικόνα.