Πολλαπλασιάστηκαν οι επιστημονικές έρευνες για τη φαρμακευτική αξιοποίηση της κάνναβης

Mια ισραηλινή ομάδα ερευνητών κατέγραψε πρόσφατα τον αριθμό των επιστημονικών μελετών που είναι σχετικές με την κάνναβη και πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 2000 και του 2017. Τα ευρήματα των Ισραηλινών, που στηρίχτηκαν σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων όπως το Web of Science και το PubMed , δημοσιεύθηκαν στο Pοpulation Health Management.

«Ενώ ο συνολικός αριθμός των επιστημονικών δημοσιεύσεων που δημοσιεύονται ετησίως στο PubMed αυξήθηκε κατά 2,5 φορές κατά τα εξεταζόμενα έτη, ο αριθμός των δημοσιεύσεων που αφορούν εν γένει στην κάνναβη αυξήθηκε 4,5 φορές, από 620 σε 2388¨, αναφέρουν οι ερευνητές. Και συμπληρώνουν ιδιαίτερα για τις μελέτες που αφορούν στην ιατρική χρήση της κάνναβης:

Ο αριθμός επιστημονικών ερευνών για την ιατρική κάνναβη εννιαπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια καθώς από 82 έρευνες το 2000, το 2017 είχαμε 742 νέες έρευνες

Ο πιο συνηθισμένος τομέας μελέτης για την κάνναβη υπήρξε αυτός της νευρολογίας που περιλαμβάνει και προβλήματα όπως την επιληψία. Οι μελέτες που ήταν σχετικές με την ογκολογία και τον καρκίνο ήταν η δεύτερη πολυπληθέστερη κατηγορία, ενώ ακολουθούν οι μελέτες για την κάνναβη στο τομέα της ψυχιατρικής.

Διαβάστε Επίσης:

Ποιές χώρες πρωτοστατούν στις μελέτες αυτές; Οι ΗΠΑ οδηγούν καθώς το 66 τοις εκατό των μελετών στη χρονική αυτή περίοδο ήταν Αμερικανικές, ενώ ακολουθεί ο Καναδάς με ποσοστό 7,5 τοις εκατό.

Οι ερευνητές αναφέρθηκαν επίσης στις απαγορευτικές πολιτικές γύρω από το φυτό ο οποίες από τη δεκαετία του 1970 οδήγησαν σε υποχρεωτική στασιμότητα την επιστημονική έρευνα: «Η απουσία αύξησης των δημοσιεύσεων σχετικά με την κάνναβη μέχρι το 2000 φαίνεται να σχετίζεται με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που απαγόρευσε τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η σημαντική αύξηση του αριθμού των επιστημονικών δημοσιεύσεων για την ιατρική κάνναβη από το 2013 συμπίπτει με την αλλαγή της νομοθεσίας που επιτρέπει τη χρήση ευφορικής κάνναβης στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Κολοράντο το 2012 και στην Αλάσκα και το Όρεγκον το 2014″, συμπλήρωσαν οι ερευνητές.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Bendsource: Skyrocketing Number Of Cannabis Studies