Porche 718 Cayman GT4 Clubsport… με ίνες κάνναβης || Βίντεο

Η νέα 718 Cayman GT4 Clubsport είναι το πρώτο (ή σχεδόν το πρώτο) αγωνιστικό όχημα με τμήματα φτιαγμένα από φυσικές ίνες κάνναβης. Σύμφωνα με την Porsche η πίσω αεροτομή και οι πόρτες της που είναι φτιαγμένες από το φυτό είναι εξίσου άκαμπτες και ελαφριές όπως οι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα.

Δεν πρόκειται για τη πρώτη φορά που η δημοφιλή μάρκα ασχολείται δημιουργικά με την κάνναβη μιας κι εκτός των άλλων έχει προηγηθεί και η cannabis edition τoυ Kayen.

Σε εκείνη βέβαια την περίπτωση όλα έδειχναν να κινούνται με άξονα το σχετικό μάρκετινγκ, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιλογή της κάνναβης δείχνει να γίνεται για λόγους αποτελεσματικότητας και αντοχής.

Στη γραμμή εκκίνησης θα φτάνει χάρη στον εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα των 3.8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 425 ίππους και 425 Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK 6 σχέσεων.

Πάνω στη ζυγαριά ο δείκτης δείχνει για την 718 Cayman GT4 Clubsport μόνο 1.320 κιλά, καθώς έχουν αφαιρεθεί όλα τα «περιττά» από το εσωτερικό της και έχουν παραμείνει μόνο τα μπάκετ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και το απαραίτητο roll cage προδιαγραφών της FIA.

Διαβάστε επίσης: Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από κάνναβη

Η νέα 718 Cayman GT4 Clubsport θα προσφέρεται στις εκδόσεις Trackday και Competition. Η πρώτη απευθύνεται σε όσους περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στις πίστες και η δεύτερη σε οδηγούς που αγωνίζονται επαγγελματικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για να είναι πιο αποτελεσματική μέσα στην πίστα η Porsche τοποθέτησε στη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport ελαφρύτερη εμπρός ανάρτηση που προέρχεται από την 911 GT3 Cup, μηχανικό πίσω διαφορικό και δισκόφρενα διαμέτρου 380 χλστ.

Η Porsche δέχεται ήδη παραγγελίες για τη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport, ενώ στους πρώτους ιδιοκτήτες της θα φτάσει το Φεβρουάριο. Σχετικά με τις τιμές τώρα η έκδοση Trackday κοστίζει 134.000 ευρώ και η Competition 157.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί επιπλέον και το Φ.Π.Α.

Πηγές /  Διαβάστε Περισσότερα:

Completecar.ie: Porsche confirms details of 718 Cayman GT4 Clubsport

Autoexcelence: Τι σχέση έχει με την κάνναβη η νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport;