Πως επηρεάζει η κάνναβη τα όνειρά μας;

Η κάνναβη έχει γνωστή ηρεμιστική δράση και πολλοί είναι εκείνοι που τη χρησιμοποιούν και ως ένα είδος “υπνωτικού”, μιας και χαλαρώνει το σώμα δημιουργώντας μια ελαφρά υπνηλία. Μάλιστα η άποψη ότι εάν έχεις κάνει χρήση του φυτού βλέπεις πιο χαλαρά και όμορφα όνειρα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός ψυχίατρος Samoon Ahmad  ισχυρίζεται ότι η χρήση κάνναβης περιορίζει «τον παραγωγικό χρόνο» των ονείρων. “Τα όνειρα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σταδίου rapid eye movement, REM, του ύπνου. Και η χρήση κάνναβης τείνει να μειώνει τη διάρκεια αυτής της φάσης”, λέει στο Bussines Insider.

“Δύσκολο» ισχυρίζεται «να το καταλάβει κανείς, όσοι όμως έκαναν χρήση κάνναβης και έπειτα διέκοψαν, παρατηρούν ότι πλέον βλέπουν πιο ζωηρά και “ζωντανά” όνειρα” απ’ ότι πριν».

Προφανώς επαρκής επιστημονική απόδειξη του είδους της επίδρασης της κάνναβης στα όνειρα θα αργήσει να εμφανιστεί, μιας και εκτός των άλλων δύσκολα οι χρήστες της θα πειστούν να διακόψουν τη χρήση της με στόχο να δουν «εντονότερα όνειρα».

Δύσκολα αλλάζει κανείς τα όνειρά του ακόμη κι αν τον αγχώνουν ή τον τρομάζουν…

Αλλά και δύσκολα αλλάζει κανείς τα όνειρά του γενικώς…


Η κεντρική φωτό του άρθρου προήλθε από μίξη των έργων Irisses, Self Portrait και Olive trees του  Vincent Van Gogh, πηγή

.