Πως θα βρείτε δουλειά στην Αμερικανική βιομηχανία της κάνναβης

Όσοι είναι αποφασισμένοι να εργαστούν «στον πλέον ελπιδοφόρο και αναπτυσσόμενο παγκοσμίως τομέα, αυτόν της κάνναβης» δεν έχουν παρά να αναζητήσουν διαδικτυακά την τύχη τους μέσω της ιστοσελίδας VANGST. Θα πρέπει βέβαια να είναι αποφασισμένοι να πάνε μετανάστες στην Αμερική, αλλιώς δε θα έχουν και ιδιαίτερη τύχη.

Η ιστοσελίδα που προβάλλεται ως η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, διατείνεται ότι έχει ήδη καταγεγραμμένες 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στη βάση δεδομένων της 150 χιλιάδες υποψήφιους, 600 εταιρείες του τομέα και 381 ανοικτές θέσεις εργασίας.

Η βιομηχανία της κάνναβης αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς και καθώς αναμένεται να φτάσει έως το 2025 τζίρο 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ οι μισθοί της είναι από ελαφρά έως αρκετά υψηλότεροι από τον μέσο όρο των μισθών της χώρας, χιλιάδες άνθρωποι στρέφονται σε αυτήν.

Από την ιστοσελίδα μπορεί κανείς να αναζητήσει εργασία σε όλους τους τομείς, από εκείνον της καλλιέργειας έως τη «δουλειά γραφείου» αλλά και θέσεις διευθυντικές.

 

 

Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης που επικρατεί στην Αμερικανική οικονομία είναι ότι στις σχετικές αγγελίες με τα πλεονεκτήματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του φυτού, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, το 71% των εταιρειών προσφέρει ιατρική κάλυψη στους εργαζομένους τους, το 51% οδοντιατρική, το 46% κάλυψη οφθαλμολογική και το 46% και τις τρεις προηγούμενες καλύψεις!

Οι μισθοί στην Αμερικανική βιομηχανία της κάνναβης

 Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό  Marijuanna Bussiness Daily τον Απρίλιο του 2019 και στην οποία καταγράφεται το ύψος των αποδοχών των εργαζόμενων στον κλάδο της κάνναβης στην Αμερική:

Στις ΗΠΑ, ο κλάδος της νόμιμης κάνναβης έχει κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποφέρει στο κράτος  εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μέσοι μισθοί είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από τους μισθούς σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλους, πιο παραδοσιακούς οικονομικούς κλάδους.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία σχετικά με τους μισθούς από έναν αριθμό ιστοσελίδων με αγγελίες για εργασία καθώς και στοιχεία εταιρειών εύρεσης εργασίας και εταιρειών του τομέα της κάνναβης που δημοσιεύουν στοιχεία των αμοιβών που προσφέρουν.  Και έφτασαν σε μια σειρά διαπιστώσεων:

Οι μισθοί στον κλάδο της κάνναβης αυξήθηκαν περισσότερο από 16% μέσα σε ένα χρόνο (Αύγουστος 2017 εως Αύγουστος 2018). Και αυτό προσέλκυσε με  τη σειρά του ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τάση η οποία ίσως συνεχίσει να τροφοδοτεί την άνοδο των μισθών.

Οι προσλήψεις στη βιομηχανία κάνναβης αυξήθηκαν πέρυσι κατά 76%

 

Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός ενός διευθύνοντος συμβούλου σε μία από τις πέντε μεγάλες εταιρείες του κλάδου είναι 528.090 δολάρια (ή 285.113 δολάρια αν βγάλουμε από την εξίσωση τις ετήσιες απολαβές του Adam Bierman της MadMen Enterprises ο οποίος έχει αποδοχές ιδιαίτερα υψηλότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους «συναδέλφους του»).

Ο μέσος ετήσιος μισθός ενός διευθύνοντος συμβούλου σε ένα από τα dispensaries, τα ειδικευμένα καταστήματα πώλησης του φυτού, είναι 196.000 δολάρια.

Οι σεφ, δημιουργοί συνταγών και «νέων πιάτων» που βασίζονται στην κάνναβη, λαμβάνουν $46,640 ετησίως, $3,000 λιγότερα από το μέσο όρο των απολαβών των σεφ που απασχολούνται στην ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων.

Οι Budtender, όπως λέμε bartender, τα άτομα δηλαδή που εργάζονται στα ειδικευμένα καταστήματα πώλησης ειδών  κάνναβης και  συχνά λειτουργούν τόσο ως πωλητές όσο και ως σύμβουλοι σχετικά με την ποικιλία για παράδειγμα που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης κερδίζουν κατά  μέσο όρο $32,240. Ποσό που με τη σειρά  του είναι κατά $5,980 υψηλότερο  αυτού που  λαμβάνουν οι bartender και 4,780 υψηλότερο των υπολοίπων πωλητών που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα.

Οι σεκιουριτάδες που εργάζονται στη βιομηχανία της κάνναβης, λαμβάνουν κατά μέσο όρο $34,320 ετησίως. Και τέλος, οι

Bud Trimmers, όσοι και όσες δηλαδή εργάζονται με τα ψαλιδάκια τους καλλωπίζοντας τους ανθούς του φυτού λαμβάνουν κατά μέσο όρο $29,667 ετησίως, αν και δεν αναφέρεται το πόσους μ΄νες το χρόνο εργάζονται μιας και η ειδικότητα δεν κατατάσσεται με ευκολία στις «μόνιμες δουλειές».

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Fortune: The Weed Industry’s Biggest Secret: What Everyone Gets Paid

Marijuanna Bussiness Daily: Salary Survey 2019