Πότε είναι ασφαλής η κατανάλωση τροφίμων με κάνναβη

Για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα θα πρέπει να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στην Καλιφόρνια όπου και η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους έχει επιτραπεί από το Νοέμβριο μετά τη σχετική απόφαση που έλαβαν οι πολίτες της πολυπληθέστερης Αμερικανικής Πολιτείας μέσω δημοψηφίσματος.

Εκεί στα ειδικευμένα και νόμιμα καταστήματα διατίθεται μεγάλη ποικιλία βρώσιμων προϊόντων που περιέχουν κάνναβη. Σοκολάτες, κουλουράκια, κέικ, γλειφιτζούρια, γκουρμέ φαγητά και βρώσιμα κάθε είδους εκτίθενται στα ράφια, ενώ τα σχετικά εδώδιμα περιλαμβάνονται στο μενού των γαμήλιων πάρτι, των μαθημάτων γιόγκα ακόμη και των τηλεοπτικών σόου.

Οι καταναλωτές λοιπόν διαλέγουν ανάμεσα στα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης με άνεση και “ασφάλεια”. Η “ασφάλεια” αυτή προσδιορίζεται από την τυποποίηση των προϊόντων, το επώνυμο των επιχειρήσεων που τα διαθέτουν, αλλά και από την αναγραφή στη συσκευασία τους του ποσοστού της δραστικής ψυχοτρόπου ουσίας THC της κάνναβης, της τετραϋδροκανναβινόλης, που περιέχουν τα προϊόντα.

Προθήκη καταστήματος με συσκευασμένα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης

Με δεδομένο το ότι η κάνναβη λειτουργεί διαφορετικά στον οργανισμό όταν καπνίζεται και διαφορετικά όταν τρώγεται οι μη γνώστες του θέματος κινδυνεύουν τα φαγητά αυτά «να τους πέσουν βαριά».

Θάνατος από υπερβολική χρήση κάνναβης δεν έχει καταγραφεί στα διεθνή ιατρικά χρονικά, σε αντίθεση με τα στοιχεία από υπερβολική χρήση αλκοόλ ή τοξικών ουσιών και “σκληρών ναρκωτικών”, παρόλα αυτά γιατροί και επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια σειρά από συμβουλές για αρχάριους ώστε να μη χρειαστεί κανείς να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ξαπλωμένος χαζεύοντας το ταβάνι. Ή να μην βρεθεί τέλος πάντων υπό την επήρεια της κάνναβης περισσότερες ώρες απ’ ότι θα ήθελε.

Τα σχετικά άρθρα στα Αμερικανικά Μέσα Eνημέρωσης θυμίζουν τα γνωστά, κατά το ελληνικό και το ευρωπαϊκό πρότυπο, “τι να κάνετε για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο μετά από ένα γερό hangover από αλκοόλ” και δείχνουν να έχουν μεγάλη χρηστική αξία για τους επίδοξους διασκεδαστές που επιλέγουν την κάνναβη.

Βιτρίνα καταστήματος με προϊόντα κάνναβης

Παρακάτω οι βασικές συμβουλές με πηγή το Cannifornian

  1. Ψώνισε από ειδικευμένο κατάστημα προϊόντα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά κι έχουν ετικέτα που αναγράφει πόση THC περιλαμβάνεται στο σκεύασμα.

  2. Φρόντισε να μην έχεις ραντεβού για δουλειά τις επόμενες ώρες και πάρε παρέα κι έναν φίλο ή φίλη σου που είναι γνώστης του θέματος

  3. Φάε καλά και πάρε αρκετά υγρά όπως θα έκανες και εάν σκόπευες να πιεις αλκοόλ.

  4. Ξεκίνα με μια δόση που δεν περιέχει περισσότερα από 10 miligram THC. Iδανικά προτίμησε δόση 2,5 έως 5 miligram εάν είναι η πρώτη σου φορά.

  5. Αν δεν αισθάνεσαι τίποτα αφού φας το κουλουράκι σου (ή το κέικ, ή τη σοκολάτα σου), μην βιαστείς και μην καταναλώσεις κι άλλο πριν περάσουν δύο ώρες. Ακόμη καλύτερα περίμενε μια ολόκληρη ημέρα πριν φας το επόμενο κουλουράκι. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός οπότε μέχρι να βρεις τι είναι ιδανικό για εσένα θα πρέπει να πηγαίνεις αργά και προσεκτικά.

  6. Αν αισθανθείς πολύ “ζαλισμένος” μην πανικοβάλλεσαι. Ξεκουράσου, πιες υγρά και χαλάρωσε για τις επόμενες ώρες μέχρι να περάσει η επήρεια. Σκέψου το να έχεις μαζί σου μια δόση καθαρού CBD*( ώστε να ισορροπήσεις το σύστημά σου).

*Το CBD  ή κανναβιδιόλη είναι το συστατικό της κάνναβης που όχι μόνο δεν είναι ψυχοτρόπο αλλά έχει και την ιδιαιτερότητα να ακυρώνει την ψυχοτρόπο δράση της. Κυκλοφορεί σε μορφή ελαίου και πάστας.

Διαβάστε Περισσότερα:

Cannabis News Gr: Πώς λειτουργεί η κάνναβη όταν την τρώμε και πώς όταν την καπνίζουμε