Rolling Stone: Οι φαρμακευτικές αντιπαλεύουν την κάνναβη γιατί δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή

Στo άρθρο του περιοδικού, η Amanda Chicago Lewis  δε μασάει τα λόγια της: «Την περασμένη χρονιά μια φαρμακευτική εταιρεία που ονομάζεται Insys έδωσε μισό εκατομμύριο δολάρια χρηματοδοτώντας μια καμπάνια ώστε να μην νομιμοποιηθεί η κάνναβη στην Αριζόνα», γράφει στο άρθρο του που έχει τίτλο «Η φαρμακευτική κάνναβη αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα μας να πολεμήσουμε την επιδημία των οπιοειδών».

Και συνεχίζει εξηγώντας ότι η φαρμακευτική αυτή εταιρεία είναι εκείνη που παράγει ένα οπιοειδές σπρέι που περιέχει Fentanyl, μια ουσία που είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη.

Προφανώς η επέλαση της κάνναβης θα της κόστιζε καθώς θα έβλεπε τα κέρδη της από την πώληση του επικίνδυνου και εθιστικού φαρμάκου της να μειώνονται καθώς η κάνναβη αντικαθιστά τα οπιοειδή με επιτυχία και ουσιαστικά χωρίς παρενέργειες.

Η αγορά των οπιοειδών αυτή τη στιγμή στην Αμερική είναι τόσο μεγάλη ώστε ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμη και εάν οδηγεί χιλιάδες Αμερικανούς στο θάνατο… τα κέρδη δείχνουν να προηγούνται.

Τα χρήματα που δαπάνησε η Insys στην καμπάνια της εναντίον της νομιμοποίησης της κάνναβης, δείχνουν να έπιασαν τόπο καθώς η Αριζόνα τελικά υπήρξε η μόνη από τις 5 Πολιτείες στις οποίες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την νομιμοποίηση του φυτού το 2016 είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Η κάνναβη μείωσε κατά 33% τους θανάτους από τα «σκληρά ναρκωτικά»

ΗΠΑ: Η κάνναβη αντιμετωπίζει με επιτυχία την «επιδημία των οπιοειδών»

 

 

 

Κι όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με τις έρευνες όπου χρησιμοποιήθηκε η κάνναβη και όχι τα οποιοειδή σκευάσματα το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε κατά 25%.

«Αυτή είναι φυσικά η ρίζα της κρίσης των οποιοειδών στην Αμερική», γράφει το περιοδικό. «Οι φαρμακευτικές εταιρείες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κέρδη τους απ’ ότι για την υγεία των ανθρώπων». Οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι παντοδύναμες και χρηματοδότησαν με ζέση την εκστρατεία ενάντια στην αποποινικοποίηση της κάνναβης».

Η ανακοίνωση της Insys στην οποία υπερηφανεύεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να πάρει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου με συνθετική κάνναβη.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο φαιδρά, αλλά και ακόμη πιο επικίνδυνα, αν κανείς αναλογιστεί ότι την ίδια στιγμή που οι φαρμακευτικές επενδύουν στη συνέχιση της απαγόρευσης έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου για την παρασκευή φαρμάκων από συνθετική κάνναβη.

Χαρακτηριστικό είναι και πάλι το παράδειγμα της Insus. Η ίδια φαρμακευτική εταιρείας που κατανάλωσε θηριώδη ποσά για να προπαγανδίσει τα δεινά που θα επέφερε η νομιμοποίηση του φυτού, μόλις απέσπασε από την DEA (Drug Enforcement Administration), την Αμερικανική Επιτροπή για την Kαταπολέμηση των Nαρκωτικών την άδεια να κυκλοφορήσει νόμιμα ένα φάρμακο συνθετικής κάνναβης.

Κι αυτό βέβαια συμβαίνει την ίδια στιγμή που είναι ανοικτή εναντίον της μια σοβαρότατη ποινική διαδικασία στην οποία κατηγορείται για διαφθορά και χρηματισμό ιατρών, ανάμεσα σε άλλα, ώστε να συνταγογραφούν και να προωθούν τα σκευάσματά της.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Η κάνναβη μείωσε κατά 33% τους θανάτους από τα «σκληρά ναρκωτικά»

ΗΠΑ: Η κάνναβη αντιμετωπίζει με επιτυχία την «επιδημία των οπιοειδών»

Rolling Stone: Πως να μιλήσεις στην οικογένειά σου για την κάνναβη

Η κάνναβη «φάρμακο» στην επιδημία των οπιοειδών και το χρόνιο πόνο

ΗΠΑ: Τα συμπεράσματα από τα 5 πρώτα χρόνια νομιμοποίησης της κάνναβης

Έρευνα: Σχεδόν το 100% των ασθενών εγκαταλείπει τα οπιοειδή παυσίπονα για την κάνναβη

Αμερικανική Επιτροπή Nαρκωτικών: Φάρμακο η συνθετική κάνναβη, ναρκωτικό το φυτό…