Σάββατο 11 Μαΐου, Εκδηλώσεις για την κάνναβη στην Αθήνα

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου 2019, η Αθήνα δείχνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την αγάπη της στο φυτό, καθώς δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με επίκεντρό τους την κάνναβη.

Το Athens Cannabis Protestival 2019 – 15ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ και Η τελευταία συναυλία του Κώστα Χατζηδουλή αφιερωμένη στη μνήμη του υπό τον τίτλο Ασεβή Τροπάρια Με Τους Ήχους Της Κάνναβης.

Ακολουθούν τα σχετικά Δελτία Τύπου των διοργανωτών:

Athens Cannabis Protestival 2019 – 15ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ


Σάββατο 11 Μάη 2019
Μουσικό συλλαλητήριο Πλ. Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο
4.20μμ – 1πμ

Παρά την όποια αποσπασματική πρόοδο των τελευταίων 3 ετών, η Κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη. Οι ασθενείς δεν βρίσκουν νόμιμα το φάρμακό τους, οι χρήστες θεωρούνται εγκληματίες, οι επαγγελματίες λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες, οι Έλληνες παραγωγοί είναι υπό καθεστώς ομηρίας και το κράτος έχει τεράστια διαφυγόντα κέρδη.

Εμείς ψηφίζουμε Κάνναβη!
Νομιμότητα, επιχειρηματικότητα και θεραπεία.

Απαιτούμε αποποινικοποίηση της κατοχής και της οικιακής καλλιέργειας για ατομική χρήση, λειτουργία μη-κερδοσκοπικών λεσχών και αδειοδοτημένων σημείων πώλησης, πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και θέσπιση της κάρτας του ασθενή, ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης της παραγωγής και διανομής κάνναβης για ιατρική, ευφορική, διατροφική και βιομηχανική χρήση.

Μουσικό συλλαλητήριο:
• 4.20μμ: Συγκέντρωση Πλατεία Κοτζιά
• 8μμ – 10μμ: Μουσική Πορεία Πλ. Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο
• 10μμ – 1πμ: Πάρτι Θησείο

Πρόγραμμα / Μουσική

• 4.20μμ: Μουσική συγκέντρωση Πλατεία Κοτζιά.
• 8μμ – 10μμ: Μουσική Πορεία Πλ. Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο.
• 10μμ – 1πμ: Πάρτι Θησείο.
Μουσική από (αλφαβητικά):
Andri J & DJ Wheel-M, Anna Mystic, Α@Η2Ο, Booker, Fer De Lance, Harris, Kaleya, Indamouse, Insom, SKG’s Dub Alliance, Simos Ares b2b Mr.M, Thanasimos & DJ Twelve, TNT & DJ Gzas, Ψ.
Κάνε like, attend & share το event (γιατί το fb δεν επιτρέπει την διαφήμιση):
https://www.facebook.com/events/2093005570992407/

Η αλήθεια είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.

Υποστηρίζεται από:
Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της φαρμακευτικής χρήσης Κάνναβης, Σύλλογος ασθενών ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη,, Σύλλογος ΚανναΒοιωτία, 1η Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420.info, Ομάδα Cannabis’ Friends, ΚΑΝΝΑΒΙΟ.


Η τελευταία συναυλία του Κώστα Χατζηδουλή αφιερωμένη στη μνήμη του


Ο Κώστας Χατζηδουλής, ο μεγάλος «κύριος» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Έφυγε μάλιστα λίγες μέρες πριν δώσει το παρών στην τελευταία συναυλία την οποία επιμελήθηκε καλλιτεχνικά, τα «Ασεβή Τροπάρια με τους Ήχους της Κάνναβης». Η συναυλία θα γίνει όμως, το Σάββατο 11 Μαΐου στον Βοτανικό, για να τον αποχαιρετήσουμε με ένα μεγάλο ρεμπέτικο γλέντι αφιερωμένο στη μνήμη του. Έτσι ακριβώς όπως θα ήθελε…

Ώρες με θρέφει ο λουλάς, ώρες αδυνατάω,
ώρες με ρίχνει σε νταλκά κι ανθρώπου δε μιλάω.
Γυρίζει ο νους μου εδώ κι εκεί
κι όλος ο λογισμός μου
κι αισθάνομαι πώς μια στιγμή
θα ‘ρθει ο θάνατός μου.
«Ώρες με θρέφει ο λουλάς – Μάρκος Βαμβακάρης»

Ήταν ένα από τα τραγούδια που είχε διαλέξει για να παιχτεί στη συναυλία που είχε ετοιμάσει με πολλή αγάπη. Στην τελευταία πρόβα που έγινε στο σπίτι του, έκανε τις τελευταίες αλλαγές στο πρόγραμμα και τις τελευταίες παρατηρήσεις στους μουσικούς του. Ανυπομονούσε!

Ο Κώστας Χατζηδουλής, ο άνθρωπος που έχει ταυτίσει το όνομά του με το λαϊκό τραγούδι, έφυγε ξαφνικά, αν και τίποτα δεν τον έκανε να αισθάνεται πως έρχεται ο θάνατός του. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του τον αναζητούσαν ξανά και ξανά στο τηλέφωνο κι όταν αυτό επέμενε να χτυπά χωρίς εκείνος να το σηκώνει αισθάνθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ήλπιζαν ότι θα είχε βυθιστεί κάπου στα άδυτα του τεράστιου κι ανεκτίμητου αρχείου του ή θα είχε κατέβει στην γειτονιά για να ταΐσει τις γάτες που τόσο αγαπούσε.

Όταν, όμως, έφτασαν στο μικρό διαμέρισμα που ζούσε σχεδόν από πάντα στον Πειραιά επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι τους. Τον βρήκαν να «κοιμάται» γαλήνιος, αλλά προδομένος από την καρδιά του. Μια καρδιά που χώρεσε χαρές μεγάλες και νταλκάδες και έθεσε σε τροχιά έναν νου δαιμόνιο, που γύρισε εδώ και εκεί για 73 χρόνια, γεμάτα εμπειρίες ζωής.

Μια μεγάλη απώλεια… Ένας άνθρωπος ζεστός που δεν μπορούσε παρά να σε γοητεύσει. Ένας μελετητής επίμονος που φρόντισε να ξετρυπώσει όλες τις άγνωστες ιστορίες της Ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού. Γενναιόδωρος, γιατί δεν τις κράτησε για εκείνον αλλά φρόντισε να τις πει σε όλους εμάς, μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία του, αλλά και τους δίσκους και της μουσικές εκδηλώσεις που επιμελήθηκε. Σπουδαίος, όσο σπουδαίοι ήταν και οι μεγάλοι ρεμπέτες με τους οποίους έζησε πλάι – πλάι. Πάνω από όλα ταπεινός, αν κι έζησε κάτω από τα φώτα των μαρκίζων. Ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος.

Το Σάββατο 11 Μαϊου 2019, τα «Ασεβή Τροπάρια με τους ήχους της Κάνναβης», η τελευταία παραγωγή του Κώστα Χατζηδουλή θα μας τον θυμίσει.

Επιθυμία του ήταν να κάτσει στις τελευταίες θέσεις, ώστε κανένας να μην μπορεί να τον δει αλλά να μπορεί εκείνος να τους βλέπει όλους. Ελπίζουμε να είναι εκεί και να το διασκεδάζει μαζί μας…

Τα «Ασεβή Τροπάρια με τους Ήχους της Κάνναβης» θα είναι είναι λοιπόν μια γιορτή σαν ευχαριστώ στον Κώστα Χατζηδουλή ακλλά κι αυτές τις ευλαβικές μορφές της δισκογραφίας που διατήρησαν ζωντανό το σπόρο του ρεμπέτικου και της κάνναβης μέσα από τις ανυπέρβλητες δημιουργίες τους! Ένα μουσικό ταξίδι που θα ξεκινήσει από τα τέλη του 19ου αιώνα, θα κάνει ένα πέρασμα από την Σμύρνη και τον Πειραιά, θα συνεχίσει την πορεία του με τα πρώτα ρεμπέτικα της εποχής της απαγόρευσης και καταλήξει στην μεταπολεμική περίοδο με τραγούδια που κράτησαν ζωντανή αυτή την, μοναδική διεθνώς, μουσική!

Μια ρεμπέτικη βραδιά μέχρι πρωίας από ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης, νταλκάδες μπερεγκέτια και πολλές άγνωστες αφηγήσεις κι εκπλήξεις, από ρεμπέτικες κομπανίες και συνοδοιπόρους όπως οι:

Σταύρος Κουρούσης ( Stavros Kourousis ) – Μπουζούκι / Τραγούδι

Ανέστης Μπαρμπάτσης ( Barbatsis Anestis ) – Μπουζούκι / Μπαγλαμα / Τραγούδι

Νίκος Ανδριάς – Μπουζούκι

Γιώργος Άλτης ( Giorgos Altis ) – Μπουζούκι / Τραγούδι

Σπύρος Κονσολάκης ( Spiros Konsolakis ) – Κιθάρα / Τραγούδι

Εβελίνα Αγγέλου (Εβελίνα Αγγέλου / Evelina Aggelou ) – Τραγούδι

Μανώλης Δημητριανάκης (Μανώλης Δημητριανάκης ) – Μπουζούκι / Τραγούδι

Στέλιος Βαμβακάρης

Βιβή Βουτσελά ( Βιβή Βουτσελά ) – Τραγούδι

Γρηγόρης Λαγουδάκος ( Grigoris Lag ) – Κιθάρα / Τραγούδι / Επιμέλεια Ορχήστρας

Επίσης συνταξιδιώτες μας σε αυτή τη μοναδική βραδια θα είναι και το γκρούπ «Yunan Duman» αποτελούμενο απο τους:

Αποστόλης Κούνης ( Apostolis Kounis )– Τραγούδι / Ούτι / Κιθάρα

Χρίστος Βαλεντίνος Πετεβής (Petevis Hristos-Valentinos )– Βιολί

Γιώργος Στογιώργης ( Giorgos Stogiorgis ) – Κανονάκι

Γιάννης Μουτσάκης (Yiannis Moutsakis )- Κρουστά

Μη λείψει κανείς !

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΣΕΒΗ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019
Βοτανικός (Ιερά Οδός 72, Αθήνα)
Ώρα έναρξης 21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2152151841
Διοργάνωση: «Ηλέκτρα – Διοργάνωση Εκδηλώσεων» και το «Μουσείο της Κάνναβης»

Social Media Hashtag: #asevitroparia
Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook 

Εισιτήρια (προπώληση 12 ευρώ, στην είσοδο 15 ευρώ) μέσω τoυ Viva

Ποιος ήταν ο Κώστας Χατζηδουλής

Ο Κώστας Χατζηδουλής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946.
Λάτρης και ιστορικός ερευνητής του ρεμπέτικου τραγουδιού συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Ήχος» και με τις εφημερίδες «Τα Νέα», «Αυγή», «Απογευματινή» και «Βραδινή», ενώ σειρά άρθρων του δημοσιεύτηκε στον διεθνή Τύπο.
Επιμελήθηκε προσωπικά την έκδοση των δίσκων «Ρεμπέτικη Ιστορία νο 1- 6», «Στελ. Περπινιάδης», Ι. Γεωργακοπούλόυ», «Καζατζίδης και ρεμπέτικα», «Οι μεγάλοι του ρεμπέτικου 1-10», «Αμανέδες», «Λατέρνα και ντέφι», Μαρίκα Νίνου», «Γ. Παπαιωάννου», «Σωτ. Μπέλλου», «Γ. Μητσάκης», «Μ. Χιώτης», «Κ. Μάνεσης», «Ρόζα Εσκενάζη – Ρίτα Αμπατζή», «βασίλης Τσιτσάνης 1967-1977», «Καζατζίδης και δημοτικά», «Ν. Γούναρης», κα.
Συνεργάστηκε γράφοντας ιστορικές σημειώσεις ή βοηθώντας στην παραγωγή των δίσκων «Τα πέριξ» με τον Μάνο Χατζηδάκι, «Τα τραγούδια του πατέρα» με τον Μάρκο Δραγούμη και τον Α. Παπαΐωάννου, «Λαΐκή Παράδοση» με τον Γ. Μακράκη και τη Β. Μοσχολιού, «50 χρόνια Ρεμπέτικο» με τον Γ. Νταλάρα, «Επιστροφή στις ρίζες» με τον Γ. Μακράκη και την Γ. Λίδια, «παλιό ρεμπέτικο στέκι» με τον Γ. Μακράκη και την Π. Πάνου και στους περισσότερους δίσκους του Βασίλη Τσιτσάνη.

Έγραψε βιβλία όπως τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής», «Ρεμπέτικη Ιστορία», κα.