Σε Νάπολη και Ρώμη η 3η Cannabeta

Στη Νάπολη και στη Ρώμη πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η Διεθνής Επιστημονική συνάντηση Cannabeta με αντικείμενο τις νέες εξελίξεις στην ιατρική έρευνα σχετικά με την αξιοποίηση της κάνναβης, αλλά και τις εφαρμογές της χρήσης του φυτού στον τομέα των τροφίμων.

Η διοργάνωση που στοχεύει στη μετεκπαίδευση ιατρών και επιστημόνων του χώρου της υγείας στη χρήση του φυτού ξεκινά σήμερα 3 Μαΐου 2019 στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ιταλία μιας και η πρώτη και η δεύτερη Cannabeta πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα: Η πρώτη τον Ιούνιο του 2018 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και η δεύτερη (ως χορηγία του συνεδρίου της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας) στο «Φάρο» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τον Ιανουάριο του 2019.

Μεταξύ άλλων στην τρίτη Canabetta θα παρουσιαστούν τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από κορυφαίους επιστήμονες που ειδικεύονται στην κάνναβη, όπως ο αποκαλούμενος και «νονός της ιατρικής κάνναβης» Raphael Mechoulam από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και ο Vincenzo di Marzo καθηγητής του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Βιομοριακής Χημείας.

Η επιστημονική διοργάνωση της εταιρείας Enecta θα ολοκληρωθεί στο τμήμα Χημείας και φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης στις 6 Μαΐου όπου θα παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα της χρήσης της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης στον τομέα της καλλιέργειας, της εκχύλισης και της χρήσης της στον τομέα των βρώσιμων προϊόντων.

H τρίτη αυτή Cannabeta πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωργίας και Δασικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Tuscia, του Ινστιτούτου Βιολογικών Συστημάτων του CNR της Ρώμης και της οργάνωσης Canapa Live.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεδρίων και των εκδηλώσεων που τις πλαισιώνουν στην ιστοσελίδα της Cannabeta εδώ.

 

H αφίσα της πρώτης Cannabeta που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, περισσότερα εδώ.

 

H αφίσα της ημερίδας «Ο ρόλος του αναισθησιολόγου στη θεραπεία με Κανναβινοειδή» στην οποία η Cannabeta υπήρξε ο επίσημος χορηγός, αναλυτικότερα εδώ.

 

Εικόνες από την τρίτη Cannabeta, αναλυτικότερα εδώ.