Seedo, η συσκευή που καλλιεργεί αυτόματα || Video

H μηχανή αυτή που μοιάζει με μικρό ψυγείο, αναλαμβάνει να παραλάβει το σπόρο της κάνναβης και μετά από 90 ημέρες να σας τον παραδώσει φυτό έτοιμο προς κατανάλωση χωρίς εσείς να ασχοληθείτε ιδιαίτερα.

Κοστίζει 2400 δολάρια, αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία Eroll Grow Tech και διαφημίζεται ως «η πρώτη απολύτως αυτόματη μηχανή καλλιέργειας κάνναβης». Διαθέτει λογισμικό που παρακολουθεί εάν το φυτό αναπτύσσεται με ενδεδειγμένο τρόπο και επικοινωνεί με το κινητό σας τηλέφωνο ώστε να μην έχετε άγχος όταν λείπετε από το σπίτι, αλλά και για να μην μπαίνετε στον πειρασμό να ανοίγετε συνέχεια το πορτάκι της για «να δείτε πως πάνε τα πράγματα».

Η συσκευή ζυγίζει 25 κιλά, έχει διαστάσεις 101 Χ 62 Χ 62 εκατοστά και μέχρι στιγμής όπως λέει η εταιρεία έχουν γίνει ήδη 3500 προ-παραγγελίες της.

Το Σεπτέμβριο η εταιρεία έλαβε ενίσχυση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αμερικανο-Ισραηλινή εταιρεία Cannabics Pharmaceuticals ώστε να τελειοποιηθεί και να γίνει σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών «η πρώτη ελεγχόμενη συσκευή οικιακής καλλιέργειας κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς».

Μόνο της ελάττωμα δείχνει να είναι ότι οι αισθηματίες καλλιεργητές, αυτοί που επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπική σχέση με το φυτό στερούνται τη δυνατότητα να έχουν διαρκή οπτική επαφή μαζί του και μια πιθανή συνομιλία που θα το έκανε να μεγαλώσει  καλύτερα και χωρίς το άγχος της μοναξιάς.