Σπίτια από ασβεστοκάνναβη στην Κρήτη

Το όνομα του είναι Σπύρος Πανάγος και αποδεικνύει περίτρανα πως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος στο χώρο της φυσικής δόμησης.

Ο ίδιος έχοντας λάβει τις ιδανικότερες ακαδημαϊκές κριτικές από πανεπιστήμια της Ευρώπης, βάζει τα… «γυαλιά» καθημερινά σε ευρωπαίος συναδέλφους του, που τον καλούν για να φέρει σε πέρας ιδιαίτερες κατασκευαστικές μελέτες.

Ο Σπύρος Πανάγος έχει για ατού του, τη βιομηχανική κάνναβη… ναι καλά ακούσατε… δημιουργώντας μπετόν που όμως δεν είναι… μπετόν!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στα αυτιά κάποιων, χτίζει κατοικίες με βασικό υλικό την ασβεστοκάνναβη, προσδίδοντας την ανώτερη ποιότητα δόμησης και μόνωσης σε κατοικίες που παρουσιάζονται πιο φιλικές προς το περιβάλλον, απ’ οποιοδήποτε συμβατικό υλικό που γνωρίζουμε στο χώρο της οικοδομής τουλάχιστον σε επίπεδο Ελλάδας.

Η βάση του μπορεί να είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, ωστόσο για πολλούς μήνες μέσα στο έτος αφιερώνει τη ζωή και τη σκέψη του σε χώρες της Ε.Ε., διδάσκοντας επαγγελματίες συναδέλφους του για το πώς η ασβεστοκάνναβη θα λειτουργήσει υπέρ του σύγχρονου βιομηχανοποιημένου κόσμου.

Πηγή: Nea Kriti