Σποραδικό.gr || Σπόροι κάνναβης για όλους τους συλλέκτες

«Υπάρχεις;» αναρωτήθηκε ένας από τους πρώτους πελάτες του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μάλλον δυσκολεύονταν να το πιστέψει. «Υπάρχω» του απάντησε ο Δημήτρης Παρασκευάς, ένας από τους ιδρυτές της επιχείρησης που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα πριν από ένα περίπου χρόνο και ήδη ετοιμάζεται για το τέταρτο που θα εδρεύει στη Λάρισα.

Η ποικιλίες σπόρων που μπορεί κανείς να αγοράσει και μέσω διαδικτύου από το  Σποραδικό είναι άπειρες και οι τιμές τους ξεκινούν από λίγα ευρώ.

Στην ιστοσελίδα του καταστήματος μπορεί κανείς να βρει κατηγοριοποιημένους τους σπόρους σε είδη, παραγωγό κτλ..

Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης μπορεί κανείς να βρει τους σπόρους κάνναβης κατηγοριοποιημένους ανά περιεκτικότητα THC, είδος (sativa ή indica), τύπο φυτού (αυτόματης άνθισης ή φωτοπεριόδου), χρόνο άνθισης και κατασκευαστή.

«Ο μεγάλος όγκος των αγοραστών βρίσκεται ανάμεσα στα 35 και τα 55 του έτη», μας λέει ο Δημήτρης «ενώ σχεδόν το 90% από αυτούς είναι άντρες».

Ως γνωστόν τους σπόρους που περιέχουν και THC δεν μπορεί κανείς να τους φυτέψει μιας και κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Μπορεί όμως να τους συλλέξει μιας και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ σπόρου και φυτού είναι ότι ο σπόρος δεν διαθέτει την ψυχότροπο τετραϋδροκανναβινόλη (ΤHC) που αποτελεί και την «κόκκινη γραμμή» για τον νομοθέτη. Η «απαγορευμένη ουσία» αναπτύσσεται κατά την καλλιέργεια του φυτού, άρα ο σπόρος… όσο παραμένει σπόρος είναι νόμιμος.

Για το θέμα, αποφεύγω να ρωτήσω μιας και τα γραφόμενα στη σελίδα της επιχείρησης είναι μάλλον εύγλωττα:

«Δυστυχώς με το υπάρχον πολιτικό κλίμα, αναγκαζόμαστε να το παίζουμε χαζοί όπως και όλη η χώρα, και σας λέμε ότι τους σπόρους μας τους πουλάμε για σουβενίρ. Έτσι λοιπόν είμαστε κι εμείς καλυμμένοι, κι εσείς παίρνετε τους σπόρους σας και βρίσκετε σε φόρα του εξωτερικού την άκρη σας για τι να τους κάνετε.

Τους πουλάμε για σουβενίρ αλλά φυσικά ελπίζουμε ότι θα τους καλλιεργήσετε όταν αλλάξει το νομικό καθεστώς. Αν αποφασίσετε να το κάνετε πιο πριν, είναι στο δικό σας κεφάλι. Εμείς σας λέμε ότι αν το κάνετε θα είστε παράνομοι, και θα αναγκαστούμε να μην σας πουλήσουμε».