Στη χώρα που συλλαμβάνoυν χυλοπίτες…

H φωτογραφία του Λιμεναρχείου Χανίων που απεικονίζει αλεύρι, χυλοπίτες και σαπούνια ως ευρήματα σε σύλληψη ναρκωτικών και το δελτίο τύπου που τη συνοδεύει​,​ μαρτυρούν τη γελοία και την τραγική πτυχή της χώρας όπου οι  αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους για την κλωστική κάνναβη.

Στα Χανιά συνελήφθη ο Σεραφείμ Κανδύλας, νόμιμος καλλιεργητής και μεταποιητής κλωστικής κάνναβης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου του ασκήθηκε δίωξη για «κατοχή ναρκωτικών ουσιών»!

Ο διωκόμενος είναι γνωστός για τη δράση του γύρω από την ορθολογική αξιοποίηση της κάνναβης, έχει εκπροσωπήσει τον κλάδο στη Βουλή και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη στάση των αρχών, που προφανώς οφείλεται σε μεταξικές εμμονές.

Όταν αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και διαπομπεύουν επιχειρηματίες ως κοινούς εγκληματίες, έχει και η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη. Πρέπει να θορυβηθεί για όσους αγνοούν επιδεικτικά τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

Η κάνναβη είναι μια τεράστια αναπτυξιακή διέξοδος για τη χώρα και κεντρική επιλογή της κυβέρνησης με κρίσιμο αποτύπωμα στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Κανείς δε νομιμοποιείται να διακινδυνεύει το εγχείρημα, ούτε να διασύρει αθώους πολίτες.

Από το TVXS