Σύγχρονο σύστημα απόσταξης κανναβινοειδών απόκτησε το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Προχωράει η έρευνα σχετικά με την αξιοποίηση των κανναβινοειδών στην Ελλάδα καθώς πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο τμήμα Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ σύστημα Μοριακής Απόσταξης Βραχείας Διαδρομής (Short Path Distillation).

Έτσι, το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα είναι πλέον σε θέση να διαχωρίσει και να απομονώσει όλο το φάσμα των κανναβινοειδών ελαίων σε υψηλή καθαρότητα και επιπλέον, αλλά και να συλλέξει τερπένια, χλωροφύλλη, και άλλα συστατικά του φυτού.

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της ελληνικής εταιρείας Hellamco η οποία είναι και υπεύθυνη για την εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Η HELLAMCO εγκατέστησε σύστημα Μοριακής Απόσταξης Βραχείας Διαδρομής (Short Path Distillation), του Οίκου VTA/Γερμανίας

Αθήνα, Ιούνιος 2021: Με μεγάλη επιτυχία η HELLAMCO εγκατέστησε σύστημα Μοριακής Απόσταξης Βραχείας Διαδρομής (Short Path Distillation), στο Εργαστήριο Αξιοποίησης Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Η παράδοση έγινε τον Μάιο από καταρτισμένους τεχνικούς της εταιρείας μας, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές και πρότυπα του κατασκευαστή Οίκου VTA/Γερμανίας.

Πλέον, το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου είναι σε θέση να διαχωρίσει και να απομονώσει όλο το φάσμα των κανναβινοειδών ελαίων (Cannabinoids Full Spectrum Oil), σε υψηλή καθαρότητα και επιπλέον, να συλλέξει τερπένια, χλωροφύλλη, και άλλα συστατικά του φυτού. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές καινοτόμες εφαρμογές για την απομόνωση βιοδραστικών μορίων από το ελαιόλαδο και από άλλα έλαια και λίπη. Το σύστημα αποτελείται από συστοιχία αντλιών κενού και λουτρών και δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες και υψηλό κενό, στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον μετέπειτα αποτελεσματικότερο διαχωρισμό των βιοδραστικών μορίων.

Δύο (2) αντίστοιχα συστήματα της VTA, πλήρη και σύμφωνα με το πρωτόκολλο GMP (Good Manufacturing Practices), έχουν εγκατασταθεί στη Βόρεια Μακεδονία. Λειτουργούν αδιάλειπτα σύμφωνα με τον σκοπό της επένδυσης, σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, με άριστα αποτελέσματα.

Η Hellamco χαιρετίζει και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας να διευρύνει τις έρευνες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και προϊόντων, για βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τελικών προϊόντων και εν τέλει της υγείας των ανθρώπων.

Η HELLAMCO Α.Ε. έχοντας αποκομίσει τεράστια εμπειρία στα 37 χρόνια λειτουργίας της, συνεργαζόμενη με αναγνωρισμένους διεθνώς κατασκευαστές, προμηθεύει όργανα υψηλής τεχνολογίας και κατέχει κορυφαία θέση στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία απευθύνεται, τόσο σε εργαστήρια Ελέγχου Ποιότητας (QC), όσο και Έρευνας-Ανάπτυξης (R&D), παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη. Ακολουθώντας τις σύγχρονες ανάγκες, η HELLAMCO έχει επεκταθεί τελευταία και στον χώρο της κάνναβης σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που παρέχει το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για την καλλιέργεια, την επεξεργασία και τον έλεγχο ποιότητας, ολοκληρωμένων μονάδων Φαρμακευτικής & Βιομηχανικής Κάνναβης.

Περισσότερες πληροφορίες: www.hellamco.gr & www.vta-process.de/en