Συλλογή υπογραφών από ασθενείς: Σταματήστε τις διώξεις για κάνναβη, δημιουργήστε Κάρτα Ασθενή

Το δικαίωμά τους στην επιλογή της θεραπείας τους, διεκδικούν τα μέλη οικογένειας από τα Πιτσίδια Ηρακλείου, που συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου, έχοντας στην κατοχή τους σκευάσματα από λάδι κάνναβης και διάφορα προϊόντα που περιείχαν την, νόμιμη ουσία Κανναβιδιόλη – CBD.

Η μητέρα της οικογένειας, Ζίζα Τόμιτς, που συνελήφθη μαζί με το σύζυγό της Μανώλη Φασουλάκη, πριν από ένα μήνα στο Ηράκλειο, πέρασαν δύο νύχτες σε κρατητήριο, θα δικαστούν με την κατηγορία της κατοχής προϊόντων κάνναβης, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται μέχρι τη δίκη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η μητέρα της οικογένειας, Ζίζα Τόμιτς, που συνελήφθη μαζί με το σύζυγό της Μανώλη Φασουλάκη.

Όπως εξήγησε η Ζίζα Τόμιτς, υποφέρει εδώ και χρόνια από ινομυαλγία, ενώ η κόρη της οικογένειας, Αργυρώ, πάσχει από τη σπάνια αυτοάνοση νόσο Αδαμαντιάδη-Behcet. Σύμφωνα με την ίδια η κλασσική ιατρική δεν έχει δώσει λύσεις στο πρόβλημά τους, ενώ με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης έχουν θεαματικά αποτελέσματα και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, μέσω και της πλατφόρμας Avaaz και των υπογραφών που συγκεντρώνονται εκεί, ζητούν την καθιέρωση κάρτας ασθενή που να συνδέεται με ένα μητρώο με όλες τις πληροφορίες για την έγκριση από μία ειδική υπηρεσία για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν την κάνναβη για την ανακούφιση ή θεραπεία της ασθένειάς τους.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν, δεν θα είχαμε τέτοια παρατράγουδα και θα προστατευόταν και ο ασθενής αλλά και οι Ελληνικές αρχές από πιθανόν λάθος συλλήψεις.

Παράλληλα καταγγέλλουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, που παρουσίασαν την υπόθεση και τους συλληφθέντες ως κατηγορούμενους για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Μπορείτε να υπογράψετε ενισχύοντας το αίτημά τους εδώ.

Ακολουθεί το κείμενο βάσει του οποίου συγκεντρώνονται υπογραφές

Προστατέψετε τους από την παρανομία. Κάρτα για τους ασθενείς της φαρμακευτικής κάνναβης.

 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Η ΑΣΘΕΝΕΙΣ;

Σύλληψη στην Κρήτη πρωτοσέλιδη. Ένα ζευγάρι από τα Πιτσίδια (νομού Ηρακλείου). Τους βρήκαν σκευάσματα από λάδι κάνναβης, μία μικρή ποσότητα από αποξηραμένα άνθη και αλεύρι κάνναβης (!!!) Πέρασαν δύο νύχτες στο κρατητήριο του Ηρακλείου. Ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημα τους; Να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην επιλογή της θεραπείας τους.
Βλέπετε, η Ζίζα (σύζυγος του συλληφθέντα Μανώλη ) και η κόρη του Μανώλη η Αργυρώ, είναι δύο γυναίκες που, δυστυχώς, έχουν γνωρίσει το τι σημαίνει να έχει κτυπήσει την πόρτα σου μία ασθένεια για την οποία η κλασσική ιατρική δεν έχει λύσεις. Και όμως- σε δύσκολες και σπάνιες παθήσεις, όπως είναι η ινομυαλγία που υποφέρει εδώ και χρόνια η Ζίζα και το αυτοάνοσο νόσημα Αδαμαντιάδη- Behcet που βρήκε την νεαρή Αργυρώ, ασθενείς σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθηθεί με την ιατρική χρήση της κάνναβης.

Με μία κάρτα ασθενή, που να συνδέεται με ένα μητρώο με όλες τις πληροφορίες για την έγκριση – από μία ειδική υπηρεσία για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν την κάνναβη για την ανακούφιση ή θεραπεία της ασθενείας τους, δεν θα είχαμε τέτοια παρατράγουδα και θα προστατευόταν και ο ασθενής αλλά και οι Ελληνικές αρχές από πιθανόν λάθος συλλήψεις.

  ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ.

Πηγή: ΕΡΤ