Συμφωνία 2,3 δισ, αλλάζει την εικόνα της Οικονομίας της Κάνναβης

Η Aurora Cannabis «ενώνει τις  δυνάμεις της» με τη MedReleaf έναντι 2,3 δισ. δολαρίων και το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα του νέου επιχειρηματικού κολοσσού να παράγει 570.000 κιλών κάνναβης ανά έτος, σε εννέα δομές στον Καναδά και δύο στη Δανία..

Οι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Καναδά, που δραστηριοποιούνται στην κάνναβη συμφώνησαν σύμφωνα με το Bloomberg σε ένα ντιλ, που θεωρείται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο του τομέα μιας και η εξαγορά  θα έχει ως αντίτιμο 2,3 δισ. δολάρια.
.
Η νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, που θα τεθεί σε ισχύ «μέσα το καλοκαίρι», παρακολουθείται από κοντά από τους συμμάχους της Οτάβα, οι οποίοι μπορεί σύντομα να εμπνευσθούν απ’ αυτή, είχε δηλώσει πριν από δύο μέρες, ο Τζάστιν Τριντό σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
.
Η Aurora Cannabis η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία που φθάνει τα 4,59 δις. καναδικά δολάρια, κατέγραψε πωλήσεις ύψους 18,1 δις δολαρίων το χρόνο που προηγήθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Η MedReleaf ανακοίνωσε έσοδα ύψους 40,3 εκατ. δολαρίων το χρόνο που προηγήθηκε μέχρι το Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.
.
Η μετοχή της MedReleaf σημείωσε άνοδο 3,7% τη Δευτέρα που ανακοινώθηκε η σχετική συμφωνία ανεβαίνοντας στα 25,78 καναδικά δολάρια, ενώ εφέτος σημείωσε άνοδο 21%..
Ο δείκτης BI Canada Cannabis Competitive Peers Index έχει υποχωρήσει κατά 28% φέτος, ωστόσο ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι διπλασιάστηκε τους τελευταίους 12 μήνες.

Αν και σε αυτή την αναδυόμενη αγορά έχει αυξηθεί ο αριθμός των πλούσιων ιδιοκτητών, οι επενδυτές μάλλον θα έπρεπε να πωλούν «πάνω στον ενθουσιασμό τους» όσον αφορά στη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως εκτιμά ο Chris Damas, συντάκτης της BCMI Cannabis Report..

«Καμία εταιρεία δεν κάνει λεφτά σε επίπεδο EBITDA», σημείωσε ο Damas αναφερόμενος στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων..

Πολλές καναδικές startups σε αυτό τον τομέα έχουν χαμηλά ή καθόλου κέρδη καθώς κάνουν αγώνα για να αυξήσουν την παραγωγή εν όψει της νομιμοποίησης της μη φαρμακευτικής κάνναβης.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Βusinessinsider: A $2.3 billion merger has created the world’s largest marijuana company

Bloomberg: Canada’s Top Pot Millionaires Just Got Richer With Aurora Deal