Συνεχίζεται η απάνθρωπη ταλαιπωρία των ασθενών που χρησιμοποιούν κάνναβη / Συλληφθείς ξανά ο Χρήστος Ριγανάς

Για πολλοστή φορά ο ασθενής και μέλος του συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος στην Κέρκυρα. Αυτή μάλιστα τη φορά, παραμένει κρατούμενος από εχτές Πέμπτη 7/7/2022 έως τουλάχιστον την προσεχή Δευτέρα.

Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται είναι και πάλι η καλλιέργεια μικρού αριθμού φυτών κάνναβης ώστε να καλύψει μέσω αυτών τις ανάγκες που έχει ως ασθενής.

Διαβάστε επίσης: Ξανά και ξανά και ξανά, συλληφθείς ο Χρήστος Ριγανάς

Παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου Ασθενών του οποίου ο κ. Ριγανάς είναι μέλος.

~ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ~
Τον Χρήστο Ριγανά, οι περισσότεροι απο εμάς τον γνωρίσαμε μέσα από τα Μ.Μ Ε για τον μακροχρόνιο κι επίπονο αγώνα του.
Ο Χρήστος διεγνώσθη οροθετικός το 1996. Από τότε μέχρι και σήμερα η ζωή του έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών επειδή δημόσια έχει δηλώσει πως η κάνναβη είναι αυτή που του έχει δωρίσει μία αξιοπρεπή υγεία – παράλληλα με τις Φαρμακευτικες του αγωγές- δίχως παρενέργειες.
Ο Χρήστος είναι ένας επίμονος ακτιβιστής της Κανναβης και φυσικά ως ασθενής καλλιεργεί το φάρμακό του θέλοντας να ξεφύγει από τα μπλοκάμια, της μαύρης αγοράς αλλά και να έχει την κατάλληλη ποιότητα που απαιτείται για χρήση Φαρμακευτικής Κανναβης.
Εχθές ΠΈΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΊΟΥ 2022 ο Χρήστος Ριγανάς συνελήφθη για πολλοστή φορά. Είναι μέλος του Συλλόγου μας «Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κανναβης» και οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε λένε πως θα οδηγηθεί για ανάκριση την ΔΕΥΤΈΡΑ 11 ΙΟΥΛΊΟΥ!!!!!
Θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένει κρατούμενος και στιγματισμενος ως εγκληματίας.
Ο Χρήστος έχει κατάστημα προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης στην Κέρκυρα όπου είναι κ μόνιμος κάτοικος. Όπως αντιλαμβανεστε η κίνηση της δίωξης τον πλήττει όχι μόνο συναισθηματικά μα και οικονομικά καθώς το κατάστημά του θα παραμείνει τέσσερις μέρες κλειστό.
Κοινωνικός και ηθικός στιγματισμός σε μία κοινωνία γεμάτη αναλγησία στους ασθενείς.
Παρά τις αλλαγές των νόμων και την από το 2017 ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, οι ασθενείς συνεχίζουν να στοχοποιούνται ως εμπόροι και να διώκονται από τις αρχές με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται με τρόπο τέτοιο και αντιμετώπιση που ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία και υπομονή από τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους.
Ουσιαστικά & πρακτικά ποτέ δε σταμάτησαν οι συλλήψεις.
Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές εναντίον των ασθενών είναι… ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.
Την ίδια ώρα που σε Αμερική & Ευρώπη συνταγογραφειται νόμιμα και σε πολλές χώρες επιτρέπεται η αυτοκαλλιέργεια την ίδια ώρα εδώ στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ψάχνουν δράκους να βάλουν στο παραμύθι τους.
Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο κύριοι υπεύθυνοι του σαθρου συστήματος που υπηρετείτε με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Πηγή: You May Say Mag